Lokker CopyrightFOTOFLEX.NL 01042020Handhaving is nu het grootste zorgenkind van burgemeester Lokker, zo vertelde hij maandagavond online tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad. De handhaving, die zorgt voor naleving van de coronamaatregelen, komt meer onder druk te staan naarmate de maatregelen versoepeld worden.

Waarnemend burgemeester Lokker: “Veel mensen hebben het gevoel dat de crisis ‘bijna over’ is. Het gaat de goede kant op, maar de coronacrisis is zeker nog niet over en de noodverordening is nog steeds van kracht”.
Het wordt de laatste week weer merkbaar drukker op straat, meer mensen bezoeken de winkelcentra. “Dit weekend was de drukte in het Stadshart echt op ’t randje, we stonden vlak vóór de beslissing om het winkelcentrum te moeten afsluiten”, aldus Lokker. De winkeliers dragen zelf ook bij aan de veiligheid van hun bezoekers, door reclame op straat weg te halen zodat er meer ruimte ontstaat en de routing te verbeteren.
“Ik hoop dat de mensen voldoende discipline hebben om zich te blijven houden aan de regels”, aldus de burgemeester, die verder vertelt dat hij trots is op de inwoners, maar ook bezorgd.

 

Jongeren vaak in overtreding

Jongeren blijken vaker de coronaregels te overtreden, zij worden door handhaving en politie nauwlettend in de gaten gehouden. Er is een groep jongeren volgens de burgemeester ‘bijna doof voor adviezen’, zij worden door de politie en handhaving bekeurd bij overtredingen van de maatregelen.

Foto: Burgemeester Lokker, copyright Fotoflex

-advertenties-

-goede doel-