Alle kinderen weer welkomHet is een dankbare taak, zorgen voor de kinderen van ouders met een vitaal beroep. Toch werden de andere kinderen ook gemist. Vanaf 11 mei mogen álle kinderen bij Kern Kinderopvang in Zoetermeer weer naar de opvang.


De kinderopvang heeft in deze coronacrisis een bijzondere rol. Hoewel het kabinet op 15 maart sprak van een sluiting, hebben de meeste medewerkers bij Kern Kinderopvang daar niet veel van gemerkt. Om te zorgen dat mensen in, bijvoorbeeld, de zorg, hun zo belangrijke werk konden doen, nam de organisatie de zorg voor de kinderen van deze ouders op zich. Het gaf een goed gevoel om er voor deze kinderen en ouders te kunnen zijn. Maar de kinderen die normaal gesproken ook naar de opvang kwamen, werden ook gemist. In spanning bekeek iedereen dan ook de persconferentie van 21 april. Goed nieuws: de kinderopvang mag ook weer open voor kinderen van ouders met niet vitale beroepen.


Ontwikkeld

En dus stond iedereen maandag in Zoetermeer weer voor alle kinderen klaar. De medewerkers zijn benieuwd hoe de thuisgebleven kinderen zich de afgelopen tijd ontwikkeld hebben. Op pedagogisch gebied is er deze weken extra aandacht voor het wennen, emotionele veiligheid en het creëren van een prettige omgeving. Want de pedagogisch medewerkers weten dat niet ieder kind zich even makkelijk aanpast aan alle veranderingen. Dat wordt door hen vakkundig in goede banen geleid. Gelukkig zien de meeste kinderen er enorm naar uit om alle voor hen vertrouwde gezichten van het team en de eigen vriendjes en vriendinnetjes weer te zien.


Weer wennen

Er zijn extra pedagogische richtlijnen opgesteld, ook voor ouders, om de kinderen snel weer een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Daarnaast is er door alle locaties veel energie gestoken in een zo goed mogelijke aansluiting op het basisonderwijs, want voor de kinderen moet alles goed en soepel verlopen. Zij moeten vooral kunnen genieten van hun eerste dag op school en de kinderopvang. Om het voor de kinderen extra leuk te maken zijn er twee opstartboekjes ontwikkeld. Een versie voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar en een versie voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. In beide boekjes staan gepaste opstart(feest)activiteiten om snel te wennen en het ijs weer even te breken. Het centrale thema daarbij is: wat fijn dat we elkaar weer zien.

-advertenties-

-goede doel-