Op de persconferentie van 6 mei gaf premier Rutte aan dat de bibliotheken weer open mogen. Het is nog even de vraag of dit ook in Zoetermeer gaat lukken op deze datum. Maandag 11 mei is erg kort dag, volgens de bibliotheek, die nog veel te regelen heeft.

Claudia Hilgers, Bibliotheek Zoetermeer: “Net zoals dat voor andere branches geldt moeten we natuurlijk vooral veilig klanten kunnen ontvangen, zodat niemand elkaar kan besmetten. Daarvoor zijn best wat aanpassingen nodig. Denk aan het maximaal aantal bezoekers, het ervoor zorgen dat niemand noodgedwongen te dicht bij elkaar de in de buurt moet komen bijvoorbeeld bij het passeren van doorgangen, een werkrooster dat aansluit op de veranderde situatie enzovoorts. Veiligheid staat voorop, we hopen dat Zoetermeer daar begrip voor heeft.”


De vestiging in het Stadhuis-Forum heeft natuurlijk ook te maken met bijzondere omstandigheden, deze bibliotheek is ingericht rond de samenwerking met de gemeente en vele andere instellingen. Het is nog heel onzeker wat openstelling van de bibliotheek voor deze samenwerkingspartners zal betekenen. Tussen de bibliotheek en de gemeente is dan ook nauw overleg over de heropening van het pand.

-advertenties-

-goede doel-