Jayme is een vrolijk kind van bijna een jaar. Met grote blauwe ogen kijkt hij de wereld in. Hij heeft SMA type 1 spierziekte die hem nog 11 maanden te leven geeft. Er is een medicijn, maar deze kost 1,9 miljoen euro. Zoetermeerders starten 9 mei een radio-actie om geld in te zamelen.

SMAteamjayme is een erfelijke spierziekte waarmee per jaar twintig kinderen geboren worden. Type 1 is de meest ernstige vorm en Jayme zal door deze aandoening niet ouder worden dan twee jaar. In Nederland zijn er injecties die de ziekte afremmen. Deze genezen niet en er is voor Jayme een verhoogd risico op hersenvliesontsteking. Het goede nieuws is dat er een medicijn voor handen is, maar deze kost 1,9 miljoen euro. Met dit medicijn zal het defecte DNA van Jayme herstellen en zal hij net zo kunnen bewegen als andere kinderen van zijn leeftijd. Om dit enorm bedrag bij elkaar te krijgen is in februari 2020 Team Jayme opgericht. Inmiddels is er meer dan 4 ton binnen, maar dat is lang niet genoeg.

 teamjayme2

Zoetermeer zet een 12 uurs actie op

teamjayme3Musicalster Jim Bakkum deelde het verzoek om hulp van team Jayme en de reacties vlogen binnen. Verschillende radiomakers en artiesten uit Zoetermeer zagen dit en besloten om actie te ondernemen. Zanger Johan Rensen en radiomaker John de Brabander willen zo veel mogelijk geld ophalen voor Jayme met een 12 uur durende radio uitzending. Samen met verschillende lokale artiesten en radiomakers draaien zij platen op verzoek. Johan Rensen legt uit: "Toen ik dit hoorde, kon ik er niet over uit. bijna 2 miljoen euro om een kinderleven te redden. Als vader moet je er niet aan denken dat jij zo een keuze krijgt. Ik heb direct John en de andere collega's van Foute-radio.nl gebeld en we waren het direct met elkaar eens, hier moeten wij helpen. Onze actie heet: Samen in actie voor Jayme." 

Geen 1,5 miljoen natuurlijk

Team Jayme heeft nu 429.236,- euro opgehaald en er is nog een lange weg te gaan. Johan beseft dat hij en zijn radiomakers geen 1,5 miljoen op gaan halen met hun 12 uren durend radioprogramma. "Maar alles is meegenomen en naast het geld, moeten wij ook aan de ouders laten zien dat wij hen steunen."

 
Via een live stream zal de uitzending te volgen zijn via Facebook Foute-radio.nl en te beluisteren zijn via de site, waar ook op de dag zelf donaties kunnen worden gedaan. Deze site is hier te vinden.

De donaties gaan via een Tikkie. De uitzending start op 9 mei om 12 uur in de middag en zal duren tot 23.59 uur, waarna de opbrengst meteen overgemaakt zal worden naar Team Jayme.

-advertenties-

-goede doel-