20200330 17737Oud-burgemeester van Zoetermeer, Charlie Aptroot, gaat na slechts 1 maand pensioen alweer aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Voorschoten. Aptroot nam 31 maart afscheid als burgemeester in Zoetermeer en gaat nu op 6 mei aan de slag in Voorschoten.

Aptroot mocht vanwege zijn leeftijd, in september wordt hij 70 jaar, niet langer aanblijven als burgemeester. Maar het waarnemend burgemeesterschap is nog wél mogelijk, hier geldt geen leeftijdsgrens van 70 jaar.
De burgmeester van Voorschoten, Pauline Bouvy-Koene (in oktober 2019 benoemd), is na een operatie voor onbepaalde tijd uit de roulatie. De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, vroeg daarop aan Aptroot of hij tijdelijk deze functie op zich wilde nemen. Aptroot is blij met het vertrouwen en rekent op een goede samenwerking in de komende maanden.

 

Smit licht zijn besluit toe: “Door het tijdelijk terugtreden van Pauline Bouvy-Koene moesten we snel schakelen om een geschikte kandidaat aan te wijzen als waarnemend burgemeester in Voorschoten. Die hebben we in de persoon van Charlie Aptroot kunnen vinden. Als oud-wethouder en oud-waarnemend burgemeester van Wassenaar is hij goed bekend in de regio en met de werkorganisatie Duivenvoorde waarin de gemeenten Voorschoten en Wassenaar samenwerken. De vraag die vorige maand in de media speelde waarom Aptroot niet wat langer, maar dan als waarnemer, zou kunnen aanblijven in Zoetermeer gelet op de coronacrisis, is eenvoudig te beantwoorden. Op dat moment was in overleg met de gemeenteraad van Zoetermeer reeds gekozen voor Jan Pieter Lokker als waarnemer. Ik ben Charlie Aptroot erkentelijk dat hij op korte termijn beschikbaar is om Voorschoten in deze bewogen tijden dienstbaar te zijn.”

 Foto: Aptroot bij zijn afscheid als burgemeester van Zoetermeer, 30 maart 2020

-advertenties-

-goede doel-