Sera Spanier het gesluierde lichtAansluitend op de Nationale Dodenherdenking zendt het ILOZ live op Youtube een vraaggesprek uit waarin Sera Spanier vertelt over haar jeugd in een door de oorlog zwaar geteisterde familie.

Sera Spanier (1947) groeit op in een joods gezin dat de oorlog overleeft. Maandag 4 mei vertelt zij over haar jeugd, die sterk beïnvloed werd door de verschrikkingen van de oorlog. Zij schreef daarover in 2006 haar familiegeschiedenis: Het gesluierde licht. Ze beschrijft hierin de mooie en de gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden van haar familie op heldere en indrukwekkende wijze.
Sera Spanier is lerares liberaal jodendom. Vele jaren was zij werkzaam in het onderwijs voor kinderen en volwassenen van de Liberaal joodse Gemeente Den Haag en Brabant. Daarnaast is zij onder andere zeer actief met het geven van lessen en lezingen aan mensen van verschillende religies en afkomst. De ontmoeting staat hierin centraal: begrip en verstandhouding.


Shamier Madhar, voorzitter ILOZ, zal namens het ILOZ het vraaggesprek inleiden. Dominee Matthijs Bieuwinga verzorgt aan het einde van het gesprek een reflectie vanuit de kerken. Het vraaggesprek start direct na de Nationale Herdenking en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het vraaggesprek met Sera Spanier is live te volgen via: https://www.youtube.com/watch?v=25DyBIPpxuk&feature=youtu.be

-advertenties-

-goede doel-