20190427 7171 copy“Het is ontzettend jammer dat we de vrijmarkten, de optredens en gezelligheid in de stad moeten missen dit jaar”, zegt wethouder Margreet van Driel, “Gelukkig zijn er creatieve (online) initiatieven georganiseerd waarmee we vanuit huis toch uiting kunnen geven aan ons gevoel van saamhorigheid.”

Om 15.00 uur gaan door het hele land muzikanten en artiesten optreden voor (eenzame) ouderen. Woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes, Palet Welzijn, Piëzo, de Morgenster en de gemeente hebben de handen ineengeslagen om ook in Zoetermeer optredens te organiseren. Stichting Floravontuur en het CKC hebben de artiesten benaderd en bereid gevonden om de bewoners van 14 woongebouwen te vermaken met zang, dans en muziek. Vanuit de eigen woning kunnen de bewoners van de optredens genieten. Wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg en welzijn) verwacht dat veel ouderen deze afleiding goed kunnen gebruiken: “Ouderen ontvangen nu nauwelijks bezoek. Dat moet ook, want onze gezondheid gaat voor alles, maar het menselijke contact wordt zo gemist. Met deze optredens willen wij bewoners een hart onder de riem steken en ze vooral plezier geven.” Iedereen kan zich eenzaam voelen, ongeacht leeftijd. Daarom is er ook een optreden bij een woongebouw voor jongeren georganiseerd.

 

Nationale Toost

Om 16.00 uur heffen we het glas tijdens de Nationale Toost. Toost op de gezondheid van iedereen, in huis, op de gang, het balkon, of de tuin, het maakt niet uit. Schenk uw favoriete drankje in en hef het glas!

 

Volg Koningsdagactiviteiten online

Op www.koningsdagthuis.nl  kan iedereen online samenkomen om het oranjegevoel van Koningsdag ook nu te beleven. Lees ook ons artikel: Koningsdag-vieren-we-thuis

-advertenties-

-goede doel-