Lintje oranjeVoor het eerst in de geschiedenis vindt de jaarlijkse lintjesregen per telefoon plaats. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen niet zoals gebruikelijk in het Stadstheater plaatsvinden.

Burgemeester Lokker belde 24 april in de ochtend de vijftien inwoners die een Koninklijke onderscheiding ontvangen persoonlijk op. Eén inwoner ontvangt de felicitaties telefonisch van de minister van Defensie. De feestelijke decoratie zal op een later moment alsnog plaatsvinden.

Tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ wordt een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan inwoners voor hun, vaak belangeloze, inzet voor de medemens en de maatschappij. Burgemeester Lokker: “Dit zeer bijzondere moment voor een aantal Zoetermeerders laten we niet ongemerkt voorbij gaan. En in overleg met de Kanselarij der Nederlandse Orden zoeken we na de coronacrisis naar een geschikt moment om alsnog alle gedecoreerden in het zonnetje te zetten in het bijzijn van hun familie, vrienden en collega’s. Met de verdiende toespraak en de uitreiking van de versierselen die bij de onderscheiding horen.”

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau worden benoemd:
Mevrouw M.M. van Bruggen-Werkman, De heer E. van Dijk, De heer R. Fatingan, Mevrouw M.J. Fortuijn-Neele, De heer H.C. van der Goes, Mevrouw C. Laheij, De heer J.H.W.G. Leveau, De heer R. Meurs, Mevrouw P.M. van den Poot, Mevrouw H. Veersma en De heer G.C.G.M. Wennen.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau worden benoemd:
De heer J.E. Graniewski, De heer W.C.M. Kokx, De heer J.E. Korsel en De heer H.P.A. Nawijn.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau wordt benoemd:
De heer W.C. Borawitz (de heer Borawitz ontvangt het besluit via de minister van Defensie).

-advertenties-

-goede doel-