zmve krantKomende week wordt bij alle Zoetermeerders de ‘Zoetermeervoorelkaar corona krant’ in de bus bezorgd. Een krant met nieuws over corona en mogelijkheden om hulp te vragen. Via Zoetermeervoorelkaar wordt de krant volledig verspreid door vrijwilligers.


Zoetermeervoorelkaar is het nieuwe platform voor vrijwilligers in Zoetermeer. Op de website www.zoetermeervoorelkaar.nl kunnen vrijwilligers zich aanbieden en iemand die hulp zoekt kan hier een oproep plaatsen. De ‘Zoetermeervoorelkaar corona krant’ wordt verspreid in een oplage van 60.000 stuks, huis-aan-huis.


Via Zoetermeervoorelkaar staan honderden vrijwilligers klaar om hulp te bieden, zoals het halen van boodschappen of medicijnen tot het uitlaten van de hond. Hajo Feitsma, Vrijwilligersondersteuner gemeente Zoetermeer: “We willen vooral de kwetsbare huishoudens over de streep trekken om hulp te vragen. We zien meer eenzaamheid en andere uitdagingen ontstaan juist voor huishoudens die eerder nog zelfstandig(er) waren. De schroom om hulp te vragen moet weg!”
De organisaties die de handen hiervoor ineen hebben geslagen op het gebied van coronahulp zijn: Present, UVV, Piëzo en Paletwelzijn. De krant wordt gefaciliteerd door Keijzer Communicatie Bureau en de drukkosten heeft de gemeente op zich genomen.

-advertenties-

-goede doel-