zelfbrengdepotDe gemeente ziet nog geen mogelijkheid om het zelfbrengdepot voor afval te openen, wel is het nu weer mogelijk om telefonisch een afspraak te maken voor het laten ophalen van grofvuil. Door de coronacrisis werd de toeloop op het depot zo groot dat deze vrijdag 20 maart gesloten moest worden.

Mensen zijn meer thuis met de crisis en zijn massaal aan het opruimen en klussen geslagen. De toeloop op het zelfbrengdepot aan de Argonstraat werd zo groot dat de veiligheid en gezondheid van de medewerkers en publiek niet meer gegarandeerd kon worden. Er is voorafgaand aan de sluiting wel op verschillende manieren geprobeerd om de bezoekersstroom te beperken en reguleren, maar deze maatregelen hadden niet genoeg effect. De richtlijn om 1,5 meter afstand te houden én groepsvorming te voorkomen bleek niet haalbaar.

 

Ophalen wel mogelijk

Het is sinds 6 april mogelijk om telefonisch afspraken te maken. Voorheen konden inwoners ook online een afspraak maken, maar door problemen met het online formulier lukt dat nu niet, aldus wethouder Groeneveld. De normale wachttijd bij een grofvuilafspraak is 6 weken. Om deze wachttijd niet te sterk op te laten lopen wordt een extra route gereden en wordt extra mankracht en materieel ingezet.

Voor een spoedafspraak, in geval van verhuizing of ontruiming na overlijden, kan een kosteloze afspraak worden gemaakt. Voor dringende afspraken als gevolg van verhuizing of overlijden, kunt u bellen naar 14 079 (keuze 2).

-advertenties-

-goede doel-