De radio actie 'Quarantaine voor Siem' heeft donderdag 2 april 700 euro opgeleverd. Hiermee kan Stichting Iedereen Een Maaltijd voorlopig weer maaltijden verzorgen. De stichting is in gevaar gekomen door de crisis en de actie biedt redding. 

fouteRactieRadiomakers John de Brabander en Johan Rensen zagen dat Stichting Iedereen Een Maaltijd (SIEM) in gevaar kwam door de corona crisis en bedachten de actie ´quarantaine voor Siem´. Om ervoor te zorgen dat SIEM maaltijden kan blijven maken voor mensen die het juist in deze crisistijd het hardste nodig hebben, sloten zij zich 12 uur op. Luisteraars konden verzoeknummers aanvragen tegen een vergoeding of bieden op een optreden van drie lokale artiesten. 

Dit had ik nooit verwacht

20200328 113530Brenda Hartgring van SIEM heeft nagenoeg de hele uitzending live meegeluisterd en gekeken via de livestream en zag hoeveel mensen enthousiast reageerden op deze actie. "Dit is geweldig, ik kan er niet over uit dat John en Johan zich zo inzetten om maaltijden mogelijk te blijven maken. Met hun actie kan ik voorlopig weer vooruit," zegt Brenda opgetogen.

Johan is blij verrast met zo een bedrag: "John en ik hadden geen eindbedrag in gedachten, maar hoopten natuurlijk wel op een mooi bedrag. Maar dit hadden we echt niet verwacht."

Voor Brenda is er nog meer goed nieuws. Ook Fonds 1818 gaat geld aan de stichting geven om maaltijden te kunnen blijven verzorgen. Hierdoor is het zeker dat zij minimaal de maand april door gaat komen en niemand een maaltijd hoeft te ontzeggen. Helaas kwam het goede nieuws voor SIEM niet in drieën, want de stichting valt niet onder de ondernemersregeling zoals de meeste horeca. Haar lunchroom is altijd de bron van inkomsten geweest voor de maaltijden. Hoe zij nu de vaste lasten gaan betalen weet ze nog niet. "Nu eerst ben ik aan het genieten van wat de actie 'Quarantaine voor Siem' heeft gebracht. Want naast het geld, zijn er ook enorm veel mensen die ons nu hebben leren kennen. Ik heb zoveel lieve reacties gehad, daar kan ik zelf nog een lange tijd van genieten," zegt Brenda aan de telefoon terwijl haar vrijwilligers binnen komen om te helpen met koken. 

Lees ook: 
mensen-laten-verhongeren-kan-ik-niet
12-uur-quarantaine-voor-maaltijden

-advertenties-

-goede doel-