quarantaineSIEMJohn en Johan gaan donderdag 2 april voor 12 uur in muzikale quarantaine om geld voor maaltijden op te halen. Zij willen met gesponsorde verzoekjes geld ophalen voor Stichting Iedereen Een Maaltijd, die bijna door de voorraad is.  Een groot probleem voor 70 mensen.

John de Brabander is eigenaar van radiostation Foute-radio.nl uit Zoetermeer. Hij zag een artikel op Zoetermeer Actief met de noodkreet van Brenda Hartgring van Stichting Iedereen Een Maaltijd (kortweg SIEM). Zij moet met lede ogen aan zien hoe de voedselvoorraad op raakt terwijl lunchroom SIEM niet open mag. Door de corona maatregelen loopt de stichting nu veel inkomsten mis. Als de voorraden op zijn, zo rond 12 april, dan komen minimaal 70 mensen zonder avondmaaltijd te zitten. Verreweg de meeste van hen leven in armoede. 


Van 12 tot 12 op 2 april

John las de noodkreet van Brenda en belde meteen zanger Johan Rensen. "Johan presenteert ook bij mijn radiostation en die kwam meteen met het idee om ons te laten opsluiten en verzoeknummers te gaan draaien voor maaltijden. In de studio kunnen wij 1,5 meter van elkaar af zitten en dus besloten wij om dit te gaan doen. Iedereen zit thuis en kan wel wat gezelligheid gebruiken, dachten wij zo. En als we hiermee kunnen zorgen dat mensen gewoon maaltijden kunnen ontvangen, gaan wij er voor."

 

'Quarantaine voor SIEM'

studioFouteradioDe actie heet quarantaine voor SIEM en met deze actie willen John en Johan zo veel mogelijk geld ophalen. Johan legt uit: "De maaltijden worden bij SIEM door vrijwilligers gemaakt en bij de mensen thuis bezorgd. Dit houdt de kosten laag en er blijft niets 'aan de strijkstok' hangen. Wij willen niet toe kijken hoe 70 mensen niet te eten hebben. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat kinderen zonder maaltijd naar bed moeten. Daarom roep ik iedereen op om een plaat aan te vragen, of door mij een boodschap of felicitatie op de radio uit te laten spreken."

John en Johan willen dat iedereen mee kan doen en een plaatje kan al aangevraagd worden vanaf 1 euro. Een maaltijd met bezorging kost 5 euro per persoon. Een harde doelstelling hebben de radio mannen niet, zij hebben 350 euro nodig om SIEM een week lang 70 maaltijden te kunnen laten verzorgen. "We willen beginnen met 350 euro, maar hopen natuurlijk op meer. Op 12 april zijn de voorraden zo goed als op en staan mensen in de kou, dat moeten wij voorkomen," zegt John.

Hoe vraag je een plaat aan? 

Ga naar Facebook Foute-radio.nl en stuur een pb met de artiest en de titel van de song.
Of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
SMS of app op nr: 06-51054327 
studioFouteradioLOGO

Deze actie wordt ondersteund door meerdere Zoetermeerse media, zoals Radio079, Zoetermeer Actief en Evenementen Zoetermeer.

 

Lees ook: mensen-laten-verhongeren-kan-ik-niet

-advertenties-

-goede doel-