dp sportcentr driesprong 1De komst van een nieuwe sporthal in het Burgemeester Vernèdepark loopt vertraging op vanwege de aanbestedingsplicht van het project. De sporthal zou de sportcapaciteit van de huidige hal De Driesprong moeten vervangen.


Toen in juli 2019 het besluit werd genomen om een nieuw zwembad in het Van Tuyllpark te bouwen, werd ook besloten dat De Driesprong, met zwembad en sporthal, dan afgebroken zou worden. De Driesprong is al een oudere locatie en toe aan vervanging. De zwemactiviteiten van de Driesprong kunnen worden overgenomen door het nieuwe zwembad en voor de sporthal is in eerste instantie gekeken naar de mogelijkheid om deze te integreren in een woontoren bij het Burgemeester Vernèdepark.

Projectontwikkelaar Arthur Armstrong wil op de locatie van het voormalige Era Contour-gebouw aan de Eerste Stationsstraat, tegen het Burgemeester Vernèdepark aan, een woontoren bouwen. In de plint van de woontoren zou dan de sporthal kunnen komen.
Nu is echter gebleken dat deze constructie niet mogelijk is vanwege de aanbestedingsplicht van de sporthal. Bij de bouw van een sporthal is de gemeente verplicht dit via een openbare aanbesteding te doen. Dit mag niet op voorhand al aan één partij gegund worden.
Ook zonder de bouw van de sporthal wil projectontwikkelaar Armstrong wel doorgaan met het ontwikkelen van de woontoren.

 

Project on hold

De ontwikkeling van een sporthal in het Burgemeester Vernèdepark wordt nu on hold gezet en zal vertragen. Het is ook niet vastgesteld dat de sporthal in het park moet komen, ook andere locaties in de buurt van De Driesprong, zoals de Paltelaan, komen in aanmerking. Hiervoor is het nog wachten op een visieonderzoek voor het gebied Burgemeester Vernèdepark.
In ieder geval zal de sporthal in De Driesprong langer open blijven tijdens het ontwikkelen van nieuwe plannen.

-advertenties-

-goede doel-