BriefLeerplAmaliaschoolEr komt een brief binnen van de Leerplicht. Er is gebleken dat niet alle kinderen van de Amaliaschool op tijd opstaan om te beginnen aan hun schoolwerk. Daarom moeten alle leerlingen, elke schooldag een foto sturen die bewijst dat ze aan het werk zijn. Een geslaagde grap in corona tijd.

Bij de ouders van de Prinses Amaliaschool in Meerzicht komt woensdag een brief binnen met het logo van Leerplicht. Het ziet er voor de uitslapers niet goed uit, zij moeten voor 8.45 uur een foto naar de directie van de school hebben gezonden om te bewijzen dat ze aan het werk zijn. NIet aan het werk of de foto te laat gemaild kan zorgen voor een boete van 250 euro per leerling per dag.

Het is een strenge maatregel, maar de leerplichtambtenaar S.T. Rengeman is duidelijk: "Dit betekent dat jullie verplicht thuisonderwijs moeten volgen van 8.30 tot 14.30." 

De 'corona minivakantie' is over. Ouders maken hun kind weer vroeg wakker en alsof zij het met thuiswerken niet druk genoeg hebben, maken ze ook nog even snel een foto zodra hun kind de boeken open slaat. Wat een gedoe.

Maar welke dag is het eigenlijk vandaag?

 

 april1  april2a  april3
 Keurig op tijd, goed gedaan!  O jee, ze slaapt nog  Met een dekentje op de bank aan het werk

 

Foto's: Juf Wendy, met toestemming van de ouders van deze kinderen.

-advertenties-

-goede doel-