Computers in Digital Art Lab helpen met coronavirusonderzoek2Het Digital Art Lab van het CKC stelt computer rekenkracht beschikbaar voor de wetenschap, in strijd tegen Covid-19. 14 Digital Art Lab iMacs zijn op dit moment hard aan het werk en stellen hun rekenkracht in dienst van de strijd tegen corona.

Met behulp van computersimulaties kunnen op technische wijze complexe eiwitten in kaart worden gebracht, waaronder de opbouw van het Corona virus. Hoe meer er bekend is over het moleculaire gedrag van het virus, hoe beter er straks een passend vaccin ontwikkeld kan worden. Deze simulaties vragen enorm veel rekenkracht, vandaar dat er heel veel extra computers nodig zijn.
Naast de computers van het Digital Art Lab kunnen mensen ook met hun eigen thuiscomputer meehelpen. Je kan je aanmelden bij Folding@home en zo jouw computer laten meerekenen.

Folding@home is een gratis software die op de achtergrond draait, ontwikkeld door Stanford University. Het gebruikt het reservevermogen van de computer als extra rekenkracht om te onderzoeken hoe eiwitten zich ontwikkelen.

-advertenties-

-goede doel-