SIEM maaltijdenNa het artikel op Zoetermeer Actief over de problemen bij Stichting Iedereen Een Maaltijd heeft Brenda Hartgring van diverse kanten hulp aangeboden gekregen. SIEM ondersteunt mensen die door de coronacrisis veel moeite hebben om een warme maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Brenda: "Mensen doen spontaan een donatie, ik heb nu al €300,- binnen! Ik heb nu alweer genoeg voor 75 maaltijden dus de eerstkomende paar dagen. Nu houden we ook een loterij op Facebook en hopen daar we weer wat geld mee binnen te krijgen. Veel mensen willen ook meedenken met acties, dat is hartverwarmend!"

Met de actie 'Steunmaaltijd' kopen mensen een maaltijd voor zichzelf en krijgen er één kado die bij iemand anders bezorgd wordt. De bestellers kunnen zelf kiezen aan wie zij de maaltijd willen geven, maar als zij niemand op het oog hebben dan gaat de maaltijd naar één van de vaste klanten van SIEM, die de hulp hard nodig hebben. Zanger Johan Rensen startte meteen een actie op Facebook en vroeg zijn fans met succes om hulp. In de eerste dag van de actie werd al meteen €225,- euro opgehaald en mensen kunnen ook hier nog steeds doneren.

Via het corona noodplan van Fonds1818 kan Brenda een bijdrage vragen voor het bezorgen en inpakken van de maaltijden. 

De Lunchroom van SIEM in het Woonhart is gesloten voor bezoekers, maar mensen die een potje houdbaar eten, rijst of macaroni over hebben kunnen dat wel langs brengen bij de Lunchroom. Er staat voor de deur van de Lunchroom een tafel waarop voedsel achter gelaten kan worden.

 

Hulp nodig of tijd over?

"Als mensen hulp nodig hebben en ook een maaltijd willen ontvangen in deze crisis, neem dan contact met mij op!", drukt Brenda iedereen op het hart. "Ik doe er alles aan om mensen die echt in de problemen zitten te helpen!" Mensen kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., chatten via Facebook of bellen naar 079 7370120, tussen 9 en 15 uur.

Ook vrijwilligers zijn van harte welkom om mee te helpen bij het bereiden en het bezorgen van de maaltijden.

Lees ook: Mensen-laten-verhongeren-kan-ik-niet

-advertenties-

-goede doel-