Door de corona crisis zijn behoorlijk wat winkels gesloten en vele anderen hebben aangepaste openingstijden. Veel zelfstandigen gaan echter wel gewoon open met koopavond omdat voor hen, elke euro inkomsten meer dan welkom is. Voor de klant is er veel onduidelijk wat wel of niet open is.

dp DorpsstraatHerwijnen in de Dorpsstraat en de Jamin in het Stadshart hebben één ding gemeen, ze zijn zelfstandige ondernemers en moeten zelf bepalen of ze open blijven of toch maar gaan sluiten. Geen hoofdkantoor die de deuren laat sluiten. Maar als de grotere bedrijven rond de zelfstandigen sluiten, wordt verkoop voor deze ondernemers extra moeilijk. In Oosterheem, de Dorpsstraat en het Stadshart zal deze koopavond een hele andere zijn dan voorheen. De kans is groot dat er hele stukken met winkels dicht blijven. Om per winkel aan te geven welke open is of gesloten met koopavond is onmogelijk. Zo zullen er winkels zijn in het Stadshart die vandaag nog beslissen of ze gaan sluiten tot 6 april. Anderen willen voorlopig open blijven, maar gaan om 17.00 uur dicht.

In Oosterheem sluiten bijna alle winkels de deuren om 17.00 uur. In de Dorpsstaat twijfelen een aantal ondernemers nog of ze koopavond willen houden. 


Oosterheem865A1703Wat moet je doen als klant?

Hoe weet je welke winkels wel of niet open zijn? Het kan een goede stap zijn om eerst even de website te bezoeken om te kijken of de winkel open is. Veel ondernemers worden gebeld met de vraag of zij open zijn. Een andere, corona bestendige, methode is om bij de ondernemer te bestellen en thuis te laten bezorgen. Steeds meer thuisbezorging is mogelijk. Tegenwoordig kan je zelfs thee van De Theewinkel thuis laten bezorgen. Winkelen vraagt in deze tijd wat creativiteit van de klant. 

 

-advertenties-

-goede doel-