le centrum acute zorgIn het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde in De Leijens is vanaf nu het Coronacentrum gevestigd. Dit centrum is bedoeld voor het beoordelen van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Zelf binnenlopen bij het centrum is niet mogelijk, patiënten worden doorverwezen door hun huisarts.

Patiënten kunnen alleen door hun huisarts of de dienstdoende huisarts van de Huisartsenpost naar het Coronacentrum worden verwezen. Zelf bellen naar het Coronacentrum of er zonder afspraak binnen lopen is NIET mogelijk.

De oproep aan patiënten is:

Bel als u zich niet goed voelt en denkt dat u besmet bent met het coronavirus altijd eerst met uw huisarts (overdag) of de huisartsenpost (avond, nacht, weekend). Ga NOOIT zomaar naar de huisartsenpraktijk, de huisartsenpost of het coronacentrum toe. Zo helpt u om het aantal besmettingen met het coronavirus in Zoetermeer te beperken.

 

Tijdelijk ander adres Huisartsenpost en Dienstapotheek

De Huisartsenpost en de Dienstapotheek Zoetermeer zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk verhuisd. Patiënten kunnen voor huisartsenzorg en spoedmedicatie buiten kantooruren vanaf 19 maart 17.00 uur terecht in Gezondheidscentrum Seghwaert, aan de Parkdreef 350.

 

Huisarts of medicatie nodig ’s avonds, ’s nachts en in het weekend

Ga niet zonder afspraak naar de Huisartsenpost en ga alleen voor spoedmedicatie naar de Dienstapotheek.

Als een patiënt vanwege andere klachten die niet door het coronavirus veroorzaakt lijken te worden buiten kantooruren met spoed een huisarts nodig heeft, belt hij net als anders met de Huisartsenpost Zoetermeer (HAP): 079 343 16 00. Krijgt een patiënt medicatie voorgeschreven die hij snel moet innemen, dan kan hij terecht bij de Dienstapotheek (DAP): 079 331 91 92

De wachttijden aan de telefoon zijn nu vaak langer dan normaal, hiervoor wordt begrip gevraagd.

-advertenties-

-goede doel-