voedselbankVoedselbank Zoetermeer gaat, in ieder geval deze week, door. Ruud Mons van de Voedselbank geeft aan dat de Voedselbank op dit moment veel last heeft van het hamsteren bij de supermarkten: "Er blijft nauwelijks wat over voor de Voedselbank, alles gaat op!"

De afdeling Den Haag van de Voedselbank heeft besloten voorlopig de deuren te sluiten, in verband met de veiligheid van de vrijwilligers. Ruud: "Veel van de vrijwilligers die bij de Voedselbank helpen bij het uitdelen van de pakketten zijn zelf ook wat ouder, of behoren tot een kwetsbare groep. Wij snappen dus goed dat zij deze mensen extra willen beschermen. Bij ons speelt dit probleem nog niet, we zorgen voor een veilige afstand tussen onze klanten en de vrijwilligers."

De klanten van de Voedselbank Zoetermeer komen altijd al gespreid hun pakket afhalen, zodat er zo min mogelijk contact is. "Bovendien", zo vertelt Ruud, " staat er een grote tafel tussen waar de kratten op staan."

 

Hamsteren is grootste probleem

Het hamstergedrag van mensen bij de supermarkten is nu het grootste probleem, er blijft bij de supermarkt nu te weinig over om de Voedselbank van voedsel te voorzien. "Gelukkig krijgen we nu wel wat extra aanvoer van restaurants die nu dicht moeten, dat scheelt wel!", vertelt Ruud. "Maar dat is volgende week natuurlijk ook over, dan zijn alle restaurants al een tijd dicht en hebben ze geen voorraad meer."

Wie de Voedselbank wil steunen door voedsel te doneren, kan dit donderdag vanaf 9 uur langsbrengen bij de Voedselbank Zoetermeer, aan de Van Aalstlaan 24 in Palenstein, het voormalige gebouw van Monuta.

-advertenties-

-goede doel-