IMG 1627Leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef hebben tijdens de slotbijeenkomst van Stadhuis van Democratie 1.250 euro gewonnen voor Stichting Happy Days. De gemeente schenkt dit bedrag namens hen aan het goede doel.

De slotbijeenkomst vond op 12 maart plaats in de raadzaal. Na de opening door burgemeester Aptroot, lieten de leerlingen van ONC parkdreef en MAVO Zoetermeer hun debatvaardigheden zien in een debat met fractievoorzitters. De scholieren kregen de kans om hun mening te geven en vragen te stellen over actuele Zoetermeerse thema’s. Zo krijgen zij inzicht in de verschillende standpunten van de politieke partijen. Vervolgens pitchten drie scholierenteams een zelfgekozen, Zoetermeers goed doel. De jury, die bestond uit raadsleden, verdeelde 2.500 euro op basis van de pitches. De twee teams van MAVO Zoetermeer eindigden op de tweede en derde plek. Namens hen schenkt de gemeente 750 euro aan Stichting Leergeld en 500 euro aan Voedselbank Zoetermeer.

 IMG 1632  IMG 1656

Over Stadhuis van Democratie

Tijdens Stadhuis van Democratie debatteren scholieren van verschillende scholen, leerjaren en niveaus met elkaar en met fractievoorzitters in de raadzaal. Op deze manier maken leerlingen in de praktijk kennis met de gemeentelijke politiek en democratie. De gemeente wil zo de betrokkenheid van de jongeren met de politiek vergroten. De activiteit keert jaarlijks terug en vond dit jaar voor de 10e keer plaats.

-advertenties-

-goede doel-