Opening projectweek 1Het thema van de projectweek van IKC Het Plankier is dit jaar ‘Landen en continenten’. De projectweek werd deze week op school op feestelijke wijze geopend. Iedere groep heeft een land gekozen waar zij de komende drie weken aan gaan werken.

Opening projectweek 2Tijdens de opening werden alle groepen geïntroduceerd door middel van een lied dat bij het land hoort. De directrice kondigde de groepen aan en onder begeleiding van de muziek liepen de kinderen met vlaggetjes over de catwalk.

Drie weken lang lessen binnen het thema

De komende weken wordt er hard gewerkt binnen het thema van de projectweek. Er worden o.a. aardrijkskunde- en geschiedenislessen gegeven, er worden liedjes aangeleerd en er wordt veel geknutseld. Ook is er een knutselmiddag met de gehele school, worden er danslessen gegeven en zijn de klassen helemaal omgetoverd in het thema van de verschillende landen. In sommige klassen wordt er zelfs gekookt en worden er gastlessen gegeven.

Afsluiting

Na drie weken lang leren, ontdekken en werken, wordt de projectweek op vrijdag 27 maart afgesloten met een open huis. Alles wat de afgelopen weken gemaakt is, wordt zichtbaar in de klas tentoongesteld. De kinderen krijgen een paspoort waarmee zij stempels in iedere klas kunnen halen.
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens het open huis. Dit zal zijn op vrijdag 27 maart van 15:00 uur tot 16:00 uur.

-advertenties-

-goede doel-