DSC 3696Zoetermeerse vrouwen vierden hun vrijheid zondagavond op het feest van Internationale Vrouwendag. In het Beroepscollege Zoetermeer lag deze avond de nadruk op wat vrijheid voor jou als persoon betekent. De avond werd geopend door wethouder Groeneveld.


20200308 17278
20200308 17301 


Wethouder Groeneveld haalde Maya Angelou aan, Amerikaans schrijfster en burgerrechtenactiviste, die er trots op is een vrouw te zijn. Jakobien Groeneveld: “Echte vrijheid is echt jezelf kunnen zijn. Je bent niet te dik of te dun, te lang of te kort, maar goed zoals je bent.”
Het programma van de avond stond weer boordevol optredens, zoals van Dansschool Devotion en Dance Studio Ricardo Sibelo. Ook CKC & Partners verzorgde verschillende optredens en het Zeevrouwenkoor C-Banket van Rian van Randwijk liet horen dat Shanty liederen en zeemansliedjes ook prima door vrouwen gezongen kunnen worden. De avond werd afgesloten met een daverend optreden van Loïs Lane, met muziek recht uit het hart van Monique en Suzanne Kleman.

DSC 3676

 20200308 17286 copy DSC 3843

Zoetermeerse Vrouwendag in gevaar

De Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer bestaat uit een werkgroep van acht Zoetermeerse vrouwen in de voorbereidende fase, met daarnaast nog een groot aantal vrijwilligers op de dag zelf. Zo wordt al 20 jaar lang voor Zoetermeerse vrouwen elk jaar een groot feest georganiseerd. Maar de gemiddelde leeftijd van het huidige bestuur van de stichting wordt met de jaren steeds hoger en zij hebben aangegeven dat het voor hen de laatste keer is dat zij Vrouwendag in Zoetermeer organiseren.


Lies Hoogland: “Het is heel veel werk, vaak zijn wij tot in de nacht bezig om het allemaal op een goede manier te organiseren. Wij willen niets liever dan onze Vrouwendag overdragen aan de volgende generatie vrouwen, die het in de komende jaren gaat organiseren! Maar de afgelopen jaren hebben we geen opvolgers kunnen vinden, het vinden van vrijwilligers is voor heel veel stichtingen en besturen een groot probleem. Wij stoppen in ieder geval en dragen het nu over aan de wethouders van Zoetermeer, hopelijk pakt iemand de handschoen op!”
Wethouder Groeneveld: “Het zou doodzonde zijn als dit zou verdwijnen, ik kom al jaren op Vrouwendag en het is altijd een groot feest! Ik ben in Zoetermeer opgegroeid en al heel vaak bezocht ik het feest, fijne optredens, activiteiten en vooral een avond lekker bijkletsen, heerlijk!”


De gemeente organiseert zelf geen evenementen, maar kan hier wel in ondersteunen. Ook voor Zoetermeerse Vrouwendag is elk jaar subsidie beschikbaar, aangevuld door Fonds1818. Binnenkort gaat de organisatie van Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer in gesprek met wethouder Ingeborg ter Laak, die Welzijn in de portefeuille heeft.

Foto's: Rianne Veeninga

-advertenties-

-goede doel-