Theater na de dam 1 klasJongeren met een passie voor theater kunnen op 4 mei meespelen in een van de indrukwekkendste producties die Zoetermeer in 2020 kent. In de voorstelling na de plechtigheid brengen jongeren Zoetermeerse oorlogsverhalen tot leven. Op de locatie waar ze hebben plaatsgevonden: de Dorpsstraat.

Theater na de Dam is een once-in-a-lifetime voorstelling in de Dorpsstraat, terwijl het publiek langsloopt. Een bijzondere manier om oorlogsverhalen 75 jaar na dato in het hier en nu te plaatsen. Zoals het verhaal over de tandartsenpraktijk in de Dorpsstraat, waar onder het mom van hevige kiespijn stiekem informatie werd uitgewisseld door het verzet.

 

Regie door ervaren theatermakers

Onder regie en begeleiding van twee ervaren en gepassioneerde theatermakers, Derske Naafs en Ellen Bavinck, spreken de jongeren met de hoofdpersonen zelf, de mensen die jong waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Wat weten zij nog te vertellen over het Zoetermeer van tussen 1940 en 1945? De verhalen worden vervolgens vertaald in een voorstelling op locatie. De voorstelling maakt onderdeel uit van tientallen Theater na de Dam-voorstellingen in Nederland die op eenzelfde manier zijn gemaakt.

 

Repetities

De repetities zijn voornamelijk in de meivakantie gepland, met een kennismaking op 26 maart. Meld je dus zo snel mogelijk aan als je mee wilt doen! De kosten voor deelname zijn €75,-.
Meer weten? Kijk op www.ckc-zoetermeer.nl/theaternadedam 

-advertenties-

-goede doel-