20200214 16705Vhinnzee Kanbier is 10 jaar oud, groep 8 leerling van IKC de Piramide én ondernemer. Hij schreef zelf een ondernemingsplan na een schoolopdracht en printte burgemeester Aptroot in 3D uit. De jongen is vaak te vinden in het E-lab in het Forum en hij weet precies hoe de scanners en 3D printers werken.

De fascinatie voor techniek zit wel in de familie, zijn vader Gerco Kanbier bouwde zelf een 3D scanner. Deze scanner staat nu in het Stadhuis-Forum, maar is ook mobiel genoeg om mee op pad te gaan. Dat bracht zoon Vhinnzee op een leuk idee toen hij voor een schoolproject een ondernemingsplan maakte: 3D scannen en een beeldje maken van het resultaat.
Vhinnzee werkte zijn plan uit, bedacht zelf de prijzen voor het scannen en maakte reclame. Op vrijdagmiddag was hij in november vorig jaar te vinden in het forum om mensen te scannen en het beeldje te printen. Vhinnzee: “Het gaat mij niet om geld verdienen, maar vooral om het plezier dat ik erin heb!” Na het scannen van oma en zus – ‘onze hele familie heeft nu zo’n beeldje in de kast staan!’- schreef hij een brief aan burgemeester Aptroot. “Ik zou u graag willen scannen!”

 20200214 16683  20200214 16695


De burgemeester werkte graag mee en liet zich door Vhinnzee precies uitleggen hoe de scanner precies werkt. Vhinnzee: “Ik heb meteen 2 scans gemaakt, één is er voor een gamepoppetje en van de ander wordt een echt beeldje gemaakt”. Het beeldje van burgemeester Aptroot printte hij vervolgens zelf uit met behulp van de 3D printers in het E-lab. Op het resultaat is Vhinnzee best een beetje trots: “Het beeldje is in één keer goed gelukt en je kan de burgemeester er echt goed in herkennen! Vooral het brilletje was lastig, daarvan wil je alleen de omtrek en niet een groot massief vlak.”
Voorlopig is Vhinnzee even klaar met het project, maar gaat in het E-lab wel verder met het maken van leuke dingen. “Sealeung van het E-lab heeft me echt veel geholpen en geleerd. En elke week hebben ze hier workshops waar je aan mee kan doen om met techniek mooie dingen te maken.”

-advertenties-

-goede doel-