Jan Iedema verwelkomt studenten DIFWethouder Jan Iedema (Onderwijs & Economie) ontving deze week de nieuwe ICT-studenten op de Dutch Innovation Factory (DIF). Halverwege het jaar kiezen HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool de opleidingsrichting (differentiatie) waarin zij verder willen.

Studenten die kiezen voor ICT, vooral security en data science, komen na hun keuze terecht in Zoetermeer. Wethouder Jan Iedema: “De komende jaren groeit de vraag naar goedopgeleide ICT’ers. En met ruim 300 IT-bedrijven en het hoogste percentage werkgelegenheid in deze branche is Zoetermeer dé IT-Stad van Nederland. Veel van deze IT-bedrijven zijn verbonden aan het Dutch Innovation Park. De studenten ontwikkelen zich middenin hun toekomstige werkomgeving: een win-winsituatie.” Het merendeel van de studenten komt van buiten Zoetermeer en moet eerst de stad nog even goed leren kennen.

Nieuw bij De Haagse Hogeschool in DIF is de opleidingsrichting Innovative Development. In deze opleiding doorlopen de studenten een vrijekeuzeroute en werken ze aan werkelijke ICT-uitdagingen, zogenoemde challenges. Dave Stikkolorum, teamleider HBO-ICT in Zoetermeer: “Het werkveld binnen de ICT verandert elke dag. We wilden daarom een richting neerzetten waarin de studenten getraind worden tot additieve professionals. Door ze hun opleiding zelf in te laten richten, dagen we hen uit om een paar mijlen meer te lopen. We willen studenten laten excelleren in hun talenten. Daarbij speelt het samenwerken met bedrijven binnen het Dutch Innovation Park een belangrijke rol.”

-advertenties-

-goede doel-