sh Stadhuis Forum baliesDe bibliotheek moet bezuinigen en ziet zich daarom genoodzaakt om de onderste verdieping van het Stadhuis-Forum op te zeggen. Dit betekent een forse krimp voor de hoofdbibliotheek en de partners die in het forum een plek hebben. We vroegen de lezers van Zoetermeer actief om hun reactie.

De bibliotheek zal de collectie moeten inkrimpen en proberen om de partners die nu op de benedenverdieping zitten ergens anders onder te brengen. De PvdA maakt zich zorgen over de toekomst van de Bibliotheek "Als belangrijke voorzieningen verdwijnen, krijgen we ze niet zo gemakkelijk weer terug."

Volgens onze lezers is inkrimping van de Bibliotheek Zoetermeer in ieder geval géén optie. Karin: “Nee, geen inkrimping, ook niet in de wijkbibliotheken Oosterheem en Rokkeveen. Eenmaal weg dan krijg je de voorzieningen niet meer terug.” Zij wordt gesteund door Simone: “Juist niet, de bibliotheek in het forum heeft een ontzettend belangrijke maatschappelijke functie.” Ook Ruud is het hier volkomen mee eens: “Ik schrik van het idee op informatieve boeken te gaan bezuinigen. We hebben juist informatie nodig als tegengif tegen nep nieuws.”
Een aantal lezers vinden juist dat er wel uitgebreid zou mogen worden, zoals Lin en Rosalinde. Bezuinigen ziet Theo liever gebeuren bij de gemeente zélf: “Ze kunnen beter bezuinigen in onze gemeente op het logge - en niet efficiënt werkende ambtenaren apparaat.”
Tips geven de lezers ook, zo vinden meerdere mensen het soms wel onrustig in de bibliotheek en zouden zij de bibliotheek en het Stadhuis liever in aparte afdelingen zien. John: “Ik zou het niet heel erg vinden als alles wat meer bij elkaar komt te staan i.p.v. al die verdiepingen af te lopen.”

 

Reactie wethouder Paalvast

Wethouder Paalvast: “De gemeente is trots op het Stadhuis-Forum, het is een levendige ontmoetingsplek geworden voor jong en oud. De combinatie van stadhuis en forum is een succesformule wat veel bezoekers trekt. Dit blijft ook het uitgangspunt. De concentratie van bibliotheekfuncties biedt mogelijkheden voor verbetering van de dienstverlening voor zowel de bibliotheek als het publieksplein van de gemeente. Ook biedt dit mogelijkheden voor een andere opzet van de raadszaal. De verwachting is dat de gemeenteraad in mei hierover een voorstel kan worden aangeboden.”

-advertenties-

-goede doel-