PERSFOTO Opening expositie Zoetermeer in CKC partnersWethouder Robin Paalvast en stadsdichter Robbert Roos hebben zondag 19 januari in CKC & partners de expositie 'Zoetermeer’ geopend. Vele schilderijen en tekeningen, maar ook 2D en 3D kunstwerken, laten zien hoe bijzonder Zoetermeer is.

Ruim 100 bezoekers werden zondag verwelkomd door de swingende, zwoele klanken van salsaorkest Crocante, dat zijn oorsprong bij CKC & partners in Zoetermeer vindt. Wethouder Robin Paalvast droeg in zijn speech een warm hart toe aan Zoetermeer en de makers van de kunstwerken, waarna stadsdichter Robbert Roos met zijn gedicht de expositie voor geopend verklaarde. Er werd op toepasselijke wijze geproost met o.a. ‘Rondje Zoetermeer’, een amarene kersenlikeur van Helders Drankenspeciaalzaak uit de Dorpsstraat. Voor kinderen was er een kunstjacht, waarmee ze een smakelijke prijs konden winnen.

Met meer dan 50 schilderijen en tekeningen van en over Zoetermeer en een selectie 3D kunstwerken van keramiek, glas en edelsmeden laat de expositie Zoetermeer zien hoe bijzonder de stad is. De kunstwerken zijn gemaakt door cursisten van CKC & partners. Kom genieten van 2D kunstwerken zoals ’watertoren bij avond’, ’Dorpsstraat’, ‘afscheid Aptroot’, dobbe-ren’ en ‘Noord AA’. Op de 3e etage hangen 2D kunstwerken van kinderen. Tussen de 3D werken op de begane grond en eerste etage bevinden zich zelfgemaakte ringen, hangers, keramiekwerken en kinderkunst. Maar ook glaswerken, zoals ‘The Bridge en ‘Zoetermeer Zoemt’.

De expositie loopt t/m 28 maart en is gratis, voor alle leeftijden en toegankelijk voor mindervaliden.

-advertenties-

-goede doel-