Filomusica 2017 07 07 knipChristelijk Ensemble Filomusica viert haar 25-jarig jubileum met een concert in de Oude Kerk in Zoetermeer op 8 februari. Op het programma staat een aantal klassieke werken, onder andere van Mendelssohn, Mozart en Telemann.

Verder spelen ze bewerkingen van psalmen en gezangen, waaronder van Leander van der Steen en van de dirigent Martien van der Zwan. Onder begeleiding van het ensemble is ook samenzang. ’s Middags wordt een stuk met de oud-leden ingestudeerd dat ook tijdens het concert wordt uitgevoerd.

Het concert begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Oude Kerk te Zoetermeer, Dorpsstraat 59. De toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden voor een goed doel: Bijbelcentrum Het Kompas in Scheveningen. Na afloop kunnen bezoekers gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

GeschiedenisConcert filomusica

Filomusica is een instrumentaal amateurensemble dat in 1994 is opgericht. Het ensemble heeft veel ervaring in het begeleiden van koren. Daarnaast brengt Filomusica ook puur instrumentale muziek ten gehore, variërend van instrumentale bewerkingen van psalmen en gezangen tot klassieke muziek. Filomusica repeteert één keer in de veertien dagen onder leiding van Martien van der Zwan op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. De repetities vinden plaats in Zoetermeer.

 

8 februari 2020
Oude Kerk, Dorpsstraat 59, Zoetermeer
Aanvang 19.30 uur
Toegang gratis, collecte

-advertenties-

-goede doel-