Actief tas november2019De 1e Zoetermeerse Actie(f) tas is uitgereikt aan de winnares van de Facebook actie, Jolanda Ballegooy. De tas is een goodybag met een prijzenpakket ter waarde van 400 euro en werd uitgereikt op de redactie van Zoetermeer Actief door voorzitter Mark Neijssel

Het idee voor een 'sociale' goody bag is ontstaan op de redactie van het nieuwsmedium Zoetermeer Actief. Als nieuwsbrenger willen zij hun trouwe lezers bedanken. "Het mooie van de Actie(f) tas is dat er enorm veel verschillende cadeau's in zitten, van 25 sponsors. Teveel om zelf te houden. De bedoeling is dat de winnaar weggeeft wat hij of zij niet kan gebruiken. Zo is de Actie(f) tas ook nog een sociaal cadeau," zegt initiatiefnemer Jordy Bruijnius.


Tas met 400 euro aan prijzen

Jolanda Ballegooy reageerde op de Actie(f) tas actie op Facebook. Zij wilde de tas graag winnen om de cadeau's weg te geven aan haar kinderen en kleinkinderen. Zoetermeer Actief-vrijwilliger Monica Lausberg nam het zoeken naar sponsors op zich en merkte al snel dat de meeste ondernemers positief waren over het idee en wilden sponsoren. "Dekker gaf een escaperoom challenge voor 6 personen t.w.v. 130 euro, waarmee zij meteen dé klapper van de tas waren. Toen ook het Gamemuseum en de Huiswerkbegeleiding Zoetermeer mee ging doen met prijzen van boven de 30 euro wist ik dat de Tas een groot succes ging worden!", zegt Monica enthousiast. 

In de tas zitten ook sportcoupons omdat Zoetermeer Actief graag een gezonde levensstijl wil helpen promoten. New live Yoga heeft een waardebon van 35 euro geschonken voor yoga lessen naar eigen keuze. Ook verschillende stichtingen worden meegenomen in de promotie van de Actie(f) tas, net als startende ondernemers. Op die manier kan je met recht spreken van een Sociale tas.

 

 

Dit is geweldig!

De winnaar werd gekozen via loting. Deze is digitaal gedaan en de opnames van deze trekking zijn op Facebook gezet. Het toeval wil dat winnares Jolanda erg begaan is met mensen die het minder breed hebben of in een moeilijke periode zitten. Zij wil dan ook het meeste van de tas weggeven. Natuurlijk gaat zij kijken wat ze zelf graag zou willen houden, maar al kijkend naar de prijzen noemde ze al de mensen aan wie ze items van de Actie(f) tas cadeau kon doen.

Na de uitreiking van de tas moest Jolanda een beetje bijkomen, want niet alleen werd zij overladen met cadeau's, maar ook met indrukken. Bij de uitreiking waren medewerkers van het Forum en hun partners, maar ook de nodige pers. Zo werd zij vooraf geïnterviewd door de reporter van samenwerkingspartner Radio079. Maar ook het Zoetermeerse feelgood magazine TRNDZ wilde haar verhaal optekenen. 

Met een leuke ervaring en een tas vol cadeau's ging Jolanda naar huis. "Dit is geweldig en ik ga op 20 januari iedereen die ik ken uitnodigen om mee te doen aan de 2e editie van de Zoetermeerse Actie(f) tas!"


 

-advertenties-

-goede doel-