Foto KO Burton BeckBurgemeester Aptroot reikte maandag 9 december een Koninklijke onderscheiding uit aan Gonny Burton-Beck uit Zoetermeer. Mevrouw Burton-Beck is vrijwilligster bij de Luisterlijn, waar dag en nacht anonieme hulp op afstand wordt geboden.

De uitreiking vond plaats in het Stadstheater, waar alle Zoetermeerse vrijwilligers van de Luisterlijn een etentje hadden. De vrijwilligers bieden ‘Dag en nacht een luisterend oor’ aan mensen die de Luisterlijn bellen, chatten of mailen met uiteenlopende problemen. Burgemeester Aptroot: “U heeft niet bepaald het gemakkelijkste vrijwilligerswerk gekozen. Eenzaamheid, depressies, relatie- en tal van andere problemen komen langs bij de gesprekken van de Luisterlijn. Maar één ding staat vast en dat is dat u er probeert te zíjn voor hen bij wie de nood soms hoog is. Dat vind ik fantastisch.”

20191209 14428  20191209 14430 

Mevrouw Burton-Beck is sinds 2002 als vrijwilligster actief voor de Luisterlijn, locatie Zoetermeer. Zij zet zich heel wat uren per week in als o.a. telefoon- en chatmedewerker, coördinator voor de locatie Zoetermeer en mentor voor aspirant-vrijwilligers. Samen met collega-vrijwilliger Irene van Swieten zorgt Gonny ervoor dat alles op een prima wijze reilt en zeilt bij de afdeling Zoetermeer.

 

Foto's: Rita Soutendijk en Patricia Munster

Voor deze geweldige toewijding en enorme betrokkenheid ontving Gonny Burton-Beck een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aptroot. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

-advertenties-

-goede doel-