Respect voor het milieu copyMeer dan 6000 euro hebben de leerlingen van de onderbouw van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Tijdens hun eigen Maand van Respect hebben zij allerlei acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Zo verkochten de leerlingen bijvoorbeeld zelfgebakken cupcakes en pannenkoeken en hielden een sponsorloop. De landelijke Week van Respect vond dit jaar van 4 t/m 10 november plaats. Voor de leerlingen van ONC Clauslaan stond de hele maand november in het teken van respect. Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Burgemeester Aptroot ging begin november als aftrap van het project met de leerlingen in gesprek over respectvol samenleven.

 

Gastscolleges en respect-lessen

 De hele maand zijn de leerlingen vervolgens met het onderwerp bezig geweest. Ze hebben posters en werkstukken gemaakt. Verschillende gastsprekers kwamen langs om te vertellen over wat respect betekent tijdens het uitvoeren van hun beroep. Zo ontving de school een veteraan, een politieagent en een ambulancebroeder. En de afgelopen week gingen alle lessen over respect. De vraag ‘hoe ga je respectvol om met het milieu?’ stond bijvoorbeeld centraal tijdens de lessen Mens & Maatschappij.

 

Sponsorloop

Veel aandacht was er ook voor respectvol taalgebruik - want ‘kanker verziekt je taal’ - en je respectvol en belangeloos inzetten voor een ander. En dat laatste hebben de leerlingen gedaan door geld in te zamelen voor het goede doel. Hoogtepunt van de inzameling was de sponsorloop. Alle onderbouwklassen hebben – verdeeld over de leerlingen – een halve marathon gelopen. Eén leerling heeft de 21,1 km zelfs helemaal zelf afgelegd. Alle acties bij elkaar hebben geresulteerd in een prachtig bedrag voor KiKa.

-advertenties-

-goede doel-