Klusles foto IIVrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo zijn de afgelopen weken te gast geweest op IKC De Triangel om de bovenbouwleerlingen na schooltijd extra vaardigheden bij te brengen op het gebied van klussen en techniek.

 

De kluslessen bestonden uit houtbewerken, fietsreparatie en elektra. De kinderen hebben geleerd hoe zij gereedschap moeten gebruiken en hebben vervolgens zelf een vogelhuisje of gereedschapskistje gemaakt. Bij de les over fietsreparatie kregen ze instructies over hoe ze zelf banden moeten plakken. Ze weten nu ook hoe zij zelf kunnen controleren of hun fiets wel veilig is. De laatste les hebben de kinderen gezien hoe stroom werkt en hoe zij een lamp kunnen aansluiten.

Op dit moment zijn de vrijwilligers al weer vol enthousiasme bezig op de volgende school.

 

Stichting Piëzo verzorgt gedurende het gehele schooljaar activiteiten op diverse basisscholen, waaronder deze kluslessen, kooklessen en creatieve activiteiten. Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om als vrijwilliger te komen helpen bij deze activiteiten, neem dan contact op met Wendy Moerman, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-80055583.

-advertenties-

-goede doel-