IMG 20191109 WA0004 2Jong en oud laten zich meenemen in een wonderlijke wereld bij Buurtvereniging Buytenrode waar sinds een paar maanden het bekende rollenspel Dungeons & Dragons wordt gespeeld. Onder leiding van een zogeheten Dungeon Master beleven deelnemers een interactief verhaal vol fantasie.

Dungeons & Dragons is een rollenspel wat al sinds 1973 wereldwijd gespeeld wordt over meerdere edities. De laatste versie, Fifth Edition, lijkt internationaal ongekend populair geworden de laatste jaren. Sinds kort worden er introductiesessies en losse avonturen georganiseerd bij Buurtvereniging Buytenrode. Maar wat is Dungeons & Dragons nou eigenlijk?

 

Rollenspel

D&D ofwel Dungeons and Dragons is een rollenspel wat je met een groep van 4 tot 5 mensen kunt spelen. Een spelleider, de Dungeon Master, begeleidt de andere spelers door een fantasierijk avontuur heen. Tijdens het avontuur zijn er puzzels om te overwinnen, monsters om te verslaan en sociale situaties die opgelost kunnen worden door creatieve inbreng van spelers en het rollen van speciale dobbelstenen.

 

20190814 215606Eigen inbreng

Mensen van verschillende achtergronden, jong en oud, komen samen en kruipen in de huid van zelfgemaakte karakters. Hun houding, persoonlijkheid en keuzes worden overgelaten aan de spelers zelf maar of hun acties slagen wordt grotendeels door de dobbelstenen bepaald. De Dungeon Master, de verteller, schetst scènes, speelt karakters die ze tegenkomen en vertelt hoe de wereld reageert op de acties van de spelers. In feite vertellen ze samen een interactief verhaal wat voor elke groep een unieke beleving creëert.

 

Dungeon Master

Kort geleden is Buurtvereniging Buytenrode begonnen met het organiseren van sessies onder leiding van Tom Blok, een ervaren Dungeon Master. Tom heeft in zijn twee jaar ervaring al meer dan tweehonderd sessies gegeven en ruim tachtig verschillende mensen aan zijn tafel gehad. Zijn grootste trots is dat hij het spel aan meer dan de helft van deze spelers heeft mogen leren en dat al zijn verhalen persoonlijk geschreven zijn. Met een open houding en een unieke stijl van improviserend vertellen bezorgt hij spelers een origineel avontuur met persoonlijke noot en eigen inbreng.

 

Meedoen? Doen!

D&D Buytenrode verwelkomt alle nieuwsgierige spelers vanaf 16 jaar. Voor nieuwelingen zijn er bijna wekelijks introductiesessies waarin je spelenderwijs een onvergetelijk avontuur beleefd terwijl je de basis van het spel leert. Voor gevorderden of moedige spelers zijn er zogeheten One-Shots, losse avonturen met spannende situaties en een episch verhaal.

Meer informatie over datums valt te vinden op www.facebook.com/DNDBuytenrode  of kijk voor datums op de agenda van ZoetermeerActief.nl

Tekst - Tom Blok - www.TomBlok.nl 

-advertenties-

-goede doel-