20191109 131127Velen kijken weer uit naar kerst en ook dit jaar zijn er in de tuincentra van Zoetermeer verschillende kerstshows te zien. Elk tuincentrum heeft hier zijn eigen unieke draai aangegeven, met eenhoorns, pinguïns en kerstdorpen.

20191109 125007 copyBij Intratuin zijn er meerdere kleinere kerstafdelingen. Zij richten zich vooral op de kerstdorpjes die op grote tafels opgebouwd zijn. Je wordt verwelkomd door een grote rode locomotief en een groot bord met ‘Merry Christmas.’ Er om heen is het gezellig versierd met mooie kerstdecoraties.
De echte kerstshow is door de winkel verdeeld. Waar je ook loopt, overal zijn er versieringen en kerstachtige decoraties.
Ook dit jaar hebben ze weer een hal waar de verschillende kerstdorpen zijn opgezet, gevolgd door een gezellig pleintje waar verschillende kerstbomen staan en een locomotief waar de kleinsten onder ons plaats in kunnen nemen om een rondje te rijden.
Door de rest van de winkel zijn verschillende versierde kerstbomen geplaatst. Ook hebben ze uitgebreid plek gemaakt voor allerhande kerstballen, slingers, glaswerk, pauwenveren en eenhoorns, die dit jaar erg populair lijken te zijn.

 

Driesprong

20191109 133229 copyTuincentrum de Driesprong maakt een hele kerstwereld wat zij ‘World of Wonder’ noemen. Er is een ijsachtig landschap gecreëerd met hierop gezellig zingende sneeuwpoppen. Dit Noordpool achtige sfeertje zet aan het begin nog even door, met nog een leuke plek voor een fotomomentje. Verschillende zeeleeuwen en pinguïns zitten op ijsschotsen voor een groot scherm waarop ijsschotsen en bergen te zien zijn.

Ook hier zijn gaande weg prachtige versieringen te zien, waarvan de één nog meer glitters heeft en glinstert dan de ander. Ook hier zijn de pauwenveren en eenhoorns eigenlijk niet weg te denken.
Een beetje tegen het einde van de kerstshow zijn er drie grote pinguïns die een leuk optreden geven in een klein café. Vooral erg leuk voor kinderen om even stil te staan en te kijken.
Uiteraard hebben ze ook hier de verschillende kerstdorpen en zijn deze erg leuk op gezet.

20191109 133229 copy  20191109 133229 copy 

Praxis

Praxis tuincentrum heeft dit jaar voor een meer wat zakelijke opzet gekozen. Bij binnenkomst is er een met lichtjes versierde auto die omringd wordt door kerstbomen. Het verschil met Intratuin en tuincentrum de Driesprong, is dat het opvallend is dat de opzet van de Praxis erg klein is. Wel hebben zij uiteraard alle benodigdheden om je huis prachtig te versieren. Waar ze geen kerstdorpjes hebben, zijn zowel de eenhoorns als de pauwenveren wél vertegenwoordigd.

Tekst en foto’s: Samanthi van den Berg

 

-advertenties-

-goede doel-