Burgemeester geeft gastles over respect op ONC ClauslaanIn het kader van de landelijke Week van Respect heeft burgemeester Charlie Aptroot op vrijdag 8 november een gastles gegeven op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. De burgemeester ging met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven.

 

Wat houdt respect eigenlijk in? Wie respecteer jij? En wat wordt er op jouw school gedaan aan respect? Burgemeester Aptroot wist met deze vragen de eersteklassers al snel te betrekken bij zijn verhaal.

 

Voor de leerlingen van de onderbouw op ONC Clauslaan staan de komende weken in het teken van ‘respect’. Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. De Week van Respect is gekoppeld aan de projectweek van de school (van 25 tot en met 28 november) waarin leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa. Er wordt aandacht besteed aan respectvol taalgebruik, want ‘kanker verziekt je taal’, en aan je respectvol en belangeloos inzetten voor een ander. De gastles van Aptroot zette de leerlingen vast aan het denken over hoe zij zélf kunnen bijdragen aan een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en waarin iedereen zich thuis voelt.

 

De leerlingen maken deze weken posters en andere werkstukken over respect. Ze kijken films en krijgen gastlessen, onder andere van een veteraan, een politieagent en iemand die zelf kanker heeft gehad. De lessen gaan in de projectweek allemaal over ‘respect’. Bij Mens & Maatschappij bijvoorbeeld over respect voor het milieu. En door middel van allerlei acties, zoals een sponsorloop, halen de leerlingen geld op voor KiKa. De school maakt op donderdag 28 november het eindbedrag bekend.

-advertenties-

-goede doel-