Terra HerlocatieOp bouwtekeningen van de voormalige Kwikfit garage aan de Vlamingstraat 1-3 in Dorp staan wél funderingen ingetekend, aldus wethouder Paalvast. De verbouwing van de garage tot kunsthal voor Terra liep vertraging op doordat tijdens de sloop bleek dat er deels geen fundering was onder het gebouw.

In april dit jaar werden tijdens sloopwerkzaamheden gebreken aan de constructie van het gebouw geconstateerd, waardoor de bouw een half miljoen meer gaat kosten. Wethouder Paalvast: “Navraag leert dat op basis van de bouwtekening wel degelijk aangenomen kon worden dat het object gefundeerd was.”

Er blijkt bij de bouwtekeningen van de garage één dwarsdoorsnede te zijn, waarop een fundering staat ingetekend. Er was geen lengte-doorsnede van het gebouw aanwezig, maar het is algemeen gebruikelijk dat de dwarsdoorsnede in dat geval voor het hele gebouw geldt, aldus Paalvast. Dat er fundering ontbrak onder een deel van het gebouw kon dan ook pas na het blootleggen van de oorspronkelijke constructie worden geconstateerd. Dit had de gemeente of aannemer niet vooraf kunnen voorzien.

-advertenties-

-goede doel-