SIG 7558 Regenboog 1Leerlingen van basisschool De Musketier in Zoetermeer namen donderdag 7 november 2019 samen met burgemeester Aptroot deel aan het Nationale Schoolontbijt. De school is bezig een Gezonde School te worden. Een goed en gezond ontbijt is belangrijk om fit en met energie de dag te beginnen op school.

Eline Wildeman, adjunct directeur van SO school De Musketier: “Op onze school besteden we veel aandacht aan gezondheid. Daarom nemen we met onze leerlingen deel aan het Nationale Schoolontbijt. Het is extra bijzonder omdat de burgemeester komt om te ervaren hoe zo’n ontbijt gaat op onze school.”

SIG 7574 Regenboog 2  SIG 7578 Regenboog 3 

Gezonde school

Rond 08.30 uur stond het ontbijt klaar wat bestond uit o.a. volkorenbrood, -bolletjes, -krentenbollen en -crackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Aan de ontbijttafel maakten de leerlingen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Op De Musketier krijgen kinderen al een aantal jaren gedurende 20 weken per jaar drie keer per week groente en fruit, gefinancierd door de Europese Unie, en zijn er ‘smaaklessen’ waarin kinderen leren koken met gezonde en lekkere producten. “Leren en doen in de praktijk is een goede combinatie voor het aanleren van gezond gedrag”, zegt Eline Wildeman.De Musketier

Speciaal Onderwijsschool De Musketier biedt onderwijs aan leerlingen met uiteenlopende gedrags- en/of psychiatrische stoornissen in de basisschoolleeftijd. Iedere leerling wordt gezien op deze kleine, gestructureerde school waarbij veel aandacht is voor de speciale onderwijsbehoeften.
Burgemeester Aptroot zegt bij de kennismaking met de oudste leerlingen: “Ik zie een prachtig gebouw, maar ik zie vooral dat de kleine groepen fijn zijn voor jullie, en dat de leerkrachten veel tijd en energie geven om jullie te begeleiden. En dat is heel belangrijk.”

-advertenties-

-goede doel-