truthseeker08 via Pixabay artikel TonnieEx-verslaafde Tonnie start in Zoetermeer een zelfhulpgroep voor mensen die kampen met een verslaving. De nieuwe meeting Cocaine Anonymous (CA) start donderdag 7 november met steun van Cocaine Anonymous Holland.

 

De meetings zijn open voor alle mensen die een hulpvraag hebben over (hun) verslaving. Het maakt niet uit of het een game-, eet- of drugsverslaving is. Het doel is een veilige plek te bieden om met elkaar in contact te komen. Iedereen is ervaringsdeskundige in de zelfhulpgroep. Initiatiefnemer Tonnie hoopt dat de bijeenkomsten, die uit Amerika zijn overgewaaid, steeds meer mensen zullen trekken. “Ik heb niet de illusie dat ik mensen beter maak. Ik bied een extra plek waar mensen naar toe kunnen met hun verslavingsproblemen. Dat vind ik belangrijk.”

De meetings zijn geen therapie en er zijn geen artsen bij betrokken. Mensen kunnen hun verhalen delen op basis van gelijkwaardigheid, niemand is goed of fout. Het gaat om de erkenning en herkenning. De toegang voor de meetings is gratis. Er is elke donderdagavond een voorzitter aanwezig en aan het eind van de avond gaat de pet langs voor een vrijwillige bijdrage voor de koffie, thee en koekjes.

 

CATonnie heeft zelf een alcohol- en drugsverleden. Na vele programma’s in vele klinieken te hebben gevolgd, leidde zijn reis hem uiteindelijk naar Schotland. Hier is hij zijn verslaving de baas geworden door het volgen van een 12-stappen programma. Dit is een spiritueel, niet-religieus, programma. Door steeds te blijven doen wat hij hier geleerd heeft, is het hem gelukt om clean te worden en al ruim 14 jaar clean te blijven. Toen hij naar Zoetermeer verhuisde, kreeg hij het advies: “Zoek waar jouw kracht ligt. En waar jij – al is het maar voor één iemand - iets zou kunnen betekenen.” En deze meetings zijn – met steun van CA Holland - het resultaat daarvan.

 

CA meetings vanaf donderdagavond 7 november
Adres: Vaartdreef 115, Zoetermeer (’t Seghe Waert), ingang aan de achterzijde
Van 20:00 – 21:30 uur
Informatie via 06-23076315

 

Tekst Marije Ronteltap
Afbeeldingen truthseeker08 via Pixabay en CA Holland

-advertenties-

-goede doel-