persfotoIn november en december wordt de expositieruimte van TERRA omgetoverd tot Makerswinkel XL. Hier kunnen bezoekers een mix vinden van mooi design, bijzondere items en leuke hebbedingen.


Producten van designers en ontwerpers staan centraal. Denk aan handgemaakte schalen, bekers en kaarsenhouders, notitieboeken, mooie stoeltjes en bijzondere posters voor bijvoorbeeld de kinderkamer. Maar ook prachtige sieraden, tassen, wandkleden en kussens voor de koude wintermaanden, gelaste en 3D kunstobjecten voor aan de muur, aangenaam ogende elektronica, decoratie voor kerst die nergens anders in Zoetermeer te koop is en vele andere verrassende items.

Mensen kunnen zelf op meerdere dagen in het weekend creatief aan de slag óf winkelen en luisteren naar een optreden.


9 november: interieur moodboard maken

De eerste activiteit is op zaterdag 9 november. De creatieve workshop ‘Moodboard maken’, van ontwerper en stylist Irene van Ophoven, helpt mensen om interieurwensen scherp te stellen en te visualiseren. Met een moodboard zien ze in één oogopslag welke sfeer ze willen neerzetten. Het vormt het uitgangspunt voor een interieurproject. Deelnemers ontdekken hoe ze een mooie balans, eenheid en eigenheid creëren. Volgens een vijf-stappen plan leren ze intuïtief een moodboard te maken van hun interieurstijl. Ze krijgen veel informatie over kleuren, materialen en producten en hoe deze goed toe te passen bij de styling van hun persoonlijke interieur.

Irene van Ophoven is ontwerper en interieurstyliste. Zij ontwerpt onder het label Autre Choix haar eigen producten en werkt regelmatig voor bekende opdrachtgevers, zoals VTwonen en Dutch Design Week. Inloop tussen 14:00 en 16:00 uur, eindtijd 17:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer (zelf) doen

Zaterdag 16 november: wolvilten op een tas
Zaterdag 30 november: muziek van Vita en Jaime
Zondag 15 december: geïllustreerde poëzievoordrachten


De Makerswinkel als testcase

TERRA verhuist begin 2021 naar een nieuwe locatie. Daar zal er naast expositieruimte, horeca en werkplaatsen ook een ruimte zijn voor verkoop van producten van kunstenaars, designers en ontwerpers. Om te onderzoeken welke producten in de smaak vallen bij de (beoogde) bezoekers begon TERRA in 2019 met een proefshop op de entresol van het TERRATORIUM. Deze shop is nu omgedoopt tot Makerswinkel, een naam die meeverhuist naar de nieuwe locatie. Het assortiment wisselt en wordt steeds aangevuld, dus kom zeker een keer kijken.

-advertenties-

-goede doel-