CKC partners The Wall door Bad BeatBerlijn, 9 november 1989: de Berlijnse Muur valt. Dit jaar is het 30 jaar geleden en op initiatief van het Ebony Ensemble organiseren diverse Zoetermeerse culturele partijen een festival op zakformaat rondom dit thema.

CKC & partners draagt hieraan bij met een intrigerende lezing over de architectuur van Oost- en West-Berlijn en een uitvoering van Pink Floyds iconische album The Wall.

 

Lezing architectuur van Oost- en West-Berlijn

Beleef de architectuur van Berlijn tijdens de lezing van Oene Dijk. Op zijn kenmerkende meeslepende vertelwijze troont hij de bezoeker mee naar het Berlijn van 1989. Een stad vol littekens, maar ook een stad van veerkracht en experiment; de Internationale Bau Austellingen brachten bijvoorbeeld werken van de grote modernisten als Le Corbusier en Oscar Niemeyer.
De lezing over de Oost- en West-Berlijnse architectuur is op donderdag 7 november van 15.00 tot 17.30 uur in het Auditorium van CKC & partners, Leidsewallen 80, Zoetermeer. De lezing kost € 18,50 en is inclusief koffie en thee.

 

The Wall

Acht maanden na de val van de muur in 1989 verzorgde Roger Waters in Berlijn samen met vele andere bekende artiesten een uitvoering van 'The Wall'. Dertig jaar later is het de beurt aan Bad Beat, partner en een van de huisbands van CKC & partners, om The Wall ten uitvoer te brengen. Een iconisch album, dat volgens velen een van de beste rockalbums aller tijden is. "We doen eer aan de muziek, maar geven er ook onze eigen Bad Beat-draai aan", vertelt drummer Rick Laman.

Het concert ‘The Wall’ is op vrijdag 8 november vanaf 19.30 uur in de Theaterzaal van CKC & partners en kost € 3,50

 

Cultuurlezing 30 jaar Val Berlijnse Muur

De val van de muur op 9 november sluit de periode die de 20ste eeuw definieert af.. Een eind aan de eeuw vol -ismen: communisme, fascisme. Eric Klarenbeek neemt de bezoeker in deze lezing mee naar het Berlijn van toen. Wat ging er vooraf? De val van de muur betekende vrijheid voor de 'Ossi's', een opening naar Duitse eenwording, maar zat iedereen daar echt op te wachten?

Deze cultuurlezing, in samenwerking met de Volksuniversiteit, vindt plaats op 10 november in het Forum en start om 11:00 uur en duurt tot ca. 12:30. Kaarten €10,- (leden) € 12,50 (niet-leden) zijn aan de balie en online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl

 

De activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis én het Festival ‘30 jaar val van de Berlijnse muur’, zijn een initiatief van het Ebony Ensemble. Meer informatie over het festival en de activiteiten vind je op https://ebony-ensemble.nl.

-advertenties-

-goede doel-