20191026 12881De Waterbuurtvereniging in Meerzicht heeft een hele maand actie afgesloten met een gulle donatie aan Stichting Make a Wish. De hele maand werden activiteiten georganiseerd en geld ingezameld om wensen mogelijk te maken voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Op initiatief van twee leden van de buurtvereniging, Christina en Erik, werden alle buren enthousiast gemaakt om mee te doen met de actie. Vanaf Burendag, 28 september, zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een wijnproeverij, een High Tea, een rondleiding door pand aan het Bredewater, ook bekend als De Hulk en Koken met Buren. Ook de Kidsclub van de vereniging hiellp mee: de kinderen versierden cupcakes die aan de buren werden verkocht. Uiteindelijk mocht wethouder Ingeborg ter Laak zaterdag 26 oktober een mooie cheque met een bedrag van €1800.50 overhandigen aan Stichting Make a Wish.

20191026 12877  20191026 12878 


Erik: “Zo zie je maar dat je met samen werken heel ver kan komen! We zijn echt heel blij met dit bedrag, dat door de hele buurt bij elkaar is gespaard!”. Christina vult aan: “Ik kwam op het idee van Make a Wish door mijn dochter, zij deed op school een project hierover. Ze vertelde van alles over het project en over de leuke wensen die ze voor de zieke kinderen kunnen laten uitkomen. Daar wilde ik ook iets mee doen!”.

De Waterbuurtvereniging heeft sinds 2016 een eigen Buurthuis, in een voormalige school aan het Schuitwater. In dat Buurthuis doen zij diverse activiteiten voor jong en oud. Niet alleen koffieochtenden en spelletjes avonden maar ook worden de maatschappelijke thema's zoals eenzaamheid en duurzaamheid behandeld en worden er cursussen en diverse workshops gegeven.

-advertenties-

-goede doel-