20191008 1244020191008 12417 copyJuf Nancy de Vries is directeur op basisschool de Buytenkans in Buytenwegh. De kinderen van de Jeugdredactie Brede School op de Buytenkans interviewden hun juf en wilden graag precies weten hoe het is om directeur te zijn.

Heeft u kinderen?
Ik heb twee zoons, één van 21 en één van 11. De oudste studeert in Rotterdam. Ik ben niet getrouwd, ik zorg alleen voor mijn kinderen en het huis.

 

Heeft u huisdieren?
Ja, ik had een grote hond, Shaka. Hij is 12 jaar geworden, dus hij was heel oud voor een hond, maar nu is hij helaas overleden. Ik had ook 2 katten, Jake en Elwood. Ze waren allebei zwart en die zijn ook overleden. Mijn jongste zoon wil nu ook een klein katje hebben, maar ik moet er nog even goed over nadenken.

 

Is het hier gezellig op school?
Nee, het is hier niet gezellig, maar het is geweldig!
Toen ik de eerste dag op school kwam hoopte ik op knuffels van de kinderen en gelukkig kreeg ik ze gelijk!
Ik koos voor deze school omdat ik directeur wilde zijn en op deze school kon dat. Ik vind de buurt, de kinderen en de collega's ook heel leuk.

 

20191008 12454 copyWat doet een directrice?
Ik heb het heel druk met allerlei dingen zoals: veel plannen maken, het geld moet kloppen, er moeten meer leerlingen op school komen, ik moet zorgen dat er goede juffen op deze school les geven en dat er genoeg spullen zijn om mee te werken. Dat zijn de grote dingen, maar ik moet ook nog veel kleine dingetjes doen zoals praten met kinderen die straf hebben. Het is dus heel druk, maar wel heel erg leuk.
Ik vind het belangrijk om kinderen en de leerkrachten met plezier naar school te laten gaan.

 

Wat is er bijzonder aan deze school?
Wat deze school zo bijzonder maakt, is het team dat heel hecht is en altijd respect voor elkaar heeft. Nieuwe collega's passen er altijd bij. Ik ben trots als ik zie hoe de kinderen voor het eerst op school komen en hoe ze weer van school afgaan. Dan leren jullie in die acht jaar zo veel!

 

De school is pas van naam veranderd. Hoe is de nieuwe naam 'Buytenkans' gekozen?
Toen wij besloten om een IKC (Integraal Kind Centrum) te worden, hoorde daar ook een gezamenlijke naam bij. De school zit in de wijk Buytenwegh en we vinden het een buitenkans dat de kinderen hier naar school mogen. Er is een prijsvraag bedacht en stiekem hoopte ik dat de naam Buytenkans gekozen werd. Die naam had ik zelf al bedacht, maar ik stemde niet mee als directrice. Maar gelukkig kozen alle meesters en juffen voor deze naam, dus daarom heten we nu Buytenkans met een Y vanwege de wijk Buytenwegh waarin de school staat.

 

Bent u streng?
Ik geloof niet in streng zijn. Ik vind het goed om duidelijk te zijn en grenzen zijn heel belangrijk, maar streng zijn daar hou ik niet zo van!


Wat is uw hobby?
Ik vind het leuk om met vrienden te praten, samen te gaan eten. Ook hou ik van kaarten met vrienden.

 

Foto's en tekst: Jeugdredactie Buytenkans, Maja, Hafsa, Larissa en Lorraine

-advertenties-

-goede doel-