20191017 12672Alle kinderen van de Prinses Amaliaschool in Meerzicht hebben zélf een eigen eerste paal geslagen bij de start van de bouw van hun nieuwe school. In optocht trokken de kinderen door de wijk, de mooi versierde paaltjes onder de arm.


Donderdagochtend 17 oktober vierden alle kinderen, leraren en ouders samen met de wethouder van onderwijs, Jan Iedema, de start van de bouw. Het nieuwe gebouw wordt gebouwd op het Overwater, de voormalige locatie van de Prinses Amaliaschool. Dit zal een kindcentrum worden waarin naast de Amaliaschool met o.a. speeltaalhuis en kinderopvang van Kern ook het Meerpunt, centrum voor Jeugd en Gezin, gehuisvest zal worden.

20191017 12679  20191017 12683 


Alle kinderen zetten een gele bouwhelm op en sloegen, samen met de wethouder, hun eigen paal in de grond. Ook werd het bouwbord onthuld. Directeur Prinses Amaliaschool Jerremey Schutte is nu al trots op het nieuwe gebouw en de samenwerking met partners Kern en Meerpunt. “Onze nieuwe school krijgt een heel open karakter, met veel minder muren dan we nu gewend zijn. Ook komen er multifunctionele ruimtes, zo kan het speellokaal heel snel worden omgebouwd tot een prachtig theater!”
Denise den Dulk, Kern Kinderopvang, voegt hier aan toe: “Ook Kern gaan uitbreiden, in het nieuwe pand gaan we ook starten met kinderdagopvang voor baby’s en peuters. Zoals de grotere kinderen een werkplein krijgen, komt er voor de kleinsten een speciaal speelplein”.

20191017 12700  20191017 12702 


De bouw wordt uitgevoerd door SMT Bouw, die hoopt het pand in de zomer van 2020 te kunnen opleveren, zodat de kinderen het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw kunnen starten. Het schoolgebouw is de eerste van Zoetermeer dat geheel energieneutraal gebouwd zal worden, zonder gasaansluiting. Alle energie zal komen van een warmtepomp en zonnepanelen op het dak van de school.

 

Foto's: Rita Soutendijk en Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-