MGM0277Stichting Storytellers maakt vandaag bekend noodgedwongen te moeten stoppen met het Openluchttheater in Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer heeft besloten geen subsidie meer te verstrekken voor de voorstellingen en evenementen. Hierdoor zal bijvoorbeeld het Buytenpark Openluchttheater vervallen.

Storytellers is met name bekend van de jaarlijkse voorstellingen in het Buytenpark Openluchttheater en het Festival Historisch Zoetermeer. Verder heeft Storytellers een belangrijk aandeel in evenementen als de Oldtimerdag, Architectuurdag, Podium Park Palenstein en Zoete Herinneringen.


“De gemeente Zoetermeer voert een beleid waarbij alleen grote instellingen met een eigen gebouw subsidie krijgen, zoals Stadstheater, Terra en CKC. Al jaren wordt er gesproken over een aanpassing van dat subsidiebeleid, zodat er meer gekeken wordt naar activiteiten en minder naar bakstenen”, zegt voorzitter Nicole Bronsgeest van Storytellers. “Helaas wordt het huidige beleid ook in 2020 doorgevoerd. In het verleden konden we onze activiteiten nog net mogelijk maken met projectsubsidies van de gemeente, maar ook die vallen voor een groot deel weg in 2020.”


Storytellers gaat in gesprek met omringende gemeenten over de mogelijkheid het openluchttheater elders onder te brengen. Directeur Sebastiaan Smits: “Uiteraard maken we de lopende projecten, zoals de voorstellingen Jekyll & Hyde en Spooktrein in CKC en Stadstheater gewoon af. Ook hopen we het Festival Historisch Zoetermeer voor de stad te kunnen behouden. Maar alle andere activiteiten houden in Zoetermeer op.
Naast de jaarlijkse voorstellingen in het Buytenpark staan ook de tiende editie van locatietheaterproject Zoete Herinneringen. een nieuw eenacterfestival, een project voor jonge theatermakers en de concerten in Podium Park Palenstein op de tocht.

Foto: Fred Roland, Jeanne d'Arc, afgelopen zomer in het Buytenpark Theater

-advertenties-

-goede doel-