IMG 5109

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan organiseerde Angel Sellier van Apotheek Alphega op donderdag 10 oktober bijzondere activiteiten en workshops om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Burgemeester Aptroot reikte de prijzen uit voor de jonge prijswinnaars.


Het 10 jarig bestaan werd groots gevierd in de kleinste Apotheek van Zoetermeer, Apotheek Alphega in Meerzicht. Alle feestelijkheden stonden in het teken van een iets minder feestelijk onderwerp, namelijk Pink Ribbon. Met de activiteiten werd zoveel mogelijk geld opgehaald voor onderzoek naar borstkanker.
Dames konden voor het goede doel hun nagels laten lakken, in de make-up of hun wenkbrauwen laten doen. Maar ook het apothekers team heeft lekkere hapjes gemaakt en deed hun best om alle bezoekers een warm welkom te geven.

IMG 5023  IMG 5023 


Burgemeester Aptroot kwam speciaal langs bij de apotheek en vertelde dat hij voor dit bijzondere doel graag tijd vrij maakte. “Als bedrijf moet je wel langer bestaan dan 10 jaar wil de burgemeester langs komen, als echtpaar moet je zeker 60 jaar getrouwd zijn en als je jarig ben moet je minstens 100 jaar zijn geworden wil de burgemeester langs komen. Maar deze apotheek zet zich enorm in voor een goed en belangrijk doel. Helaas worden nog steeds heel veel vrouwen getroffen door deze ziekte en is er nog heel veel onderzoek nodig”.
Ruim 75 kinderen hebben hun best gedaan om de mooiste kleurplaat te maken, de kleurplaten zullen de komende tijd in de apotheek te zien zijn. Burgemeester Aptroot had graag álle kinderen een prijs gegeven en was blij dat hij niet de moeilijke beslissing hoefde te nemen om de winnaars aan te wijzen.


Tulpfoto

Alle bezoekers ontvingen een pakketje met onder andere één tulpenbolletje. Wie dit tulpje laat groeien en bloeien kan hier rond maart/april een foto van sturen naar apotheek Alphega. De mooiste tulp foto wordt beloond met een mooi prijsje en wordt foto van de maand bij Zoetermeer Actief.
Om de donatie pot verder aan te vullen heeft Angel Sellier en het team van de apotheek geld in gezameld tijdens de ASML Business Marathon in Eindhoven van afgelopen zondag 13 oktober in estafettevorm. Het totaal ingezamelde bedrag voor Pink Ribbon is mede hierdoor voorbij de € 2100,- gestegen.

Tekst Marja de Laaf
Foto´s bron en Marja de Laaf 

-advertenties-

-goede doel-