911 bc027f2148f18f54beabf6fbf0573b96Halloweenliefhebbers weten het al lang: Zoetermeer is dé Halloweenstad van Nederland. Elk jaar trekken de activiteiten die rond het griezelfeest in Stadshart Zoetermeer worden georganiseerd ruim 100.000 bezoekers waarbij zelfs mensen van over onze grenzen komen.


Ook dit jaar weer belooft het evenement weer extra spannend, griezelig en spectaculair te worden. Naast de gebruikelijke ‘Halloween Walk’, de ‘Trick or Treat’ voor de jongste bezoekertjes, het ‘Haunted Park’ en Halloween Circus ‘El Fantasma’ staan er bovendien enkele nieuwe onderdelen op het programma. Het evenement vindt plaats van vrijdag 25 tot zondag 27 oktober.

 

Halloweenwalk – 25 oktober van 19.00 – 21.15 uur.

De jaarlijks terugkerende Halloweenwalk is dit jaar nog groter en uitgebreider. De walk leidt langs 8 verschillende ‘scare zones’ in Stadshart Zoetermeer die allemaal in een spannend thema staan. In de Dance Battle zone vinden battles plaats waar dansgroepen strijden om de Halloween Dance Award. In de Movie Zone veranderen bekende karakters uit films en de grootste sterren in gruwelijke monsters. Drown the Halloween Clown is de zone waar de Halloween Clown in een spannende game moet worden verdronken. In de Military Zone is een helikopter geland met militairen die als horrorzombies bezoekers de stuipen op het lijf jagen. De Scaretale Zone is waar sprookjes op een wel heel enge manier tot leven komen. Een andere zone is overgenomen door het wintermonster Krampus en zijn monsterlijke kameraden. En dan is er nog de Alien zone, Zoetermeers eigen Area52, waar Aliens het niet goed voor hebben met aardbewoners. Tenslotte leidt de walk langs het kanon van theatershow Bombardo dat groot genoeg is om een mens mee af te schieten.

 

911 bf41eb914fd30e0cc003530b0d084d1dHaunted Park – 25 oktober

Dit griezelige horrorpark is de engste plek van Stadshart Zoetermeer. Door het park loopt een bloedstollende spooktocht van 1 kilometer. De hartslag zal gegarandeerd stijgen en de adrenaline zal door het lijf gieren als bezoekers de tocht wagen. Niemand kan ontkomen aan de speciaal getrainde Halloweenacteurs die als zombies, spoken, geesten en dode schoolmeisjes de parkbezoekers zullen proberen te grijpen.

 

Halloween Circus El Fantasma - vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober

Na het overweldigende succes van vorig jaar keert Halloween Circus El Fantasma weer terug. Bezoekers treden binnen in het bizarre gekkenhuis Casa de los Locos en komen de schokkende waarheid achter deze instelling te weten. De bloedstollende belevenis die de toeschouwer meemaakt is erger dan de grootste nachtmerrie. Kaarten zijn te bestellen via www.halloweencircus.nl. In de voorverkoop kosten deze €7,- exclusief reserveringskosten en aan de deur €10,- als er nog plaatsen beschikbaar zijn.
Doorlopende voorstellingen tussen 16.00 en 22.45 uur.

 

Halloween Shopping Day – zaterdag 26 oktober

Griezelen tijdens het shoppen. Dat kan op zaterdag 26 oktober tijdens de eerste editie van Halloween Shopping Day. Daar zijn bovendien leuke prijzen mee te winnen. Op vertoon van de Stadshart Zoetermeer Klantenkaart en een kassabon van één van de winkels in het Stadshart mag één keer gedraaid worden aan het Halloween rad van fortuin.

 

911 36da5644e31e945b1df64a5f5bf796f7Halloween Kids Day – zondag 27 oktober van 13.00 – 17.00 uur.

Ook nieuw is de speciale Halloweendag voor dappere kinderen. Daarvoor wordt dit jaar ook de zondag omgetoverd in het Halloweenthema. Kinderen kunnen op de foto in de Halloween Greenscreen Griezel Fotografiestudio. De fotograaf drukt op zijn camera waarna er op de foto die uit de printer rolt allerlei gekke en griezelige dingen gebeuren. Op het Halloween Knutselterras maken kinderen hun eigen Halloweenmagneten. Er is bovendien een spectaculaire Halloween Magic Show. Tijdens een interactieve goochelshow voor alle leeftijden worden spannende en grappige trucs uitgehaald. De shows, om 14.00 uur en 16.00 uur, zijn geschikt en leuk voor alle leeftijden.

 

Alle Halloween activiteiten vind je op onze speciale Halloween overzicht, of op de agenda.

-advertenties-

-goede doel-