In Zoetermeer worden op verschillende plaatsen Halloween evenementen en activiteiten gehouden. Wij zetten deze voor jou op een rij in onze speciale Halloween agenda. 

Halloween 2017


Gepubliceerde berichten tijdens Halloween 2017-lieve-griezels-bij-dog-parade

-nagenieten-van-de-walk-en-lasershow

-winnaar-vergeet-prijs-te-halen

-1e-halloweenwalk-druk-bezocht

 

 

 -wie-wint-halloween-home-awards

 

 

 

De agenda 2017

20 tot en met 29 oktober

2017 10 03 3

Dit jaar staat de kermis in het teken van Halloween. De festiviteiten starten op 20 oktober en duren tot en met 29 oktober. De kermis valt hiermee samen met de andere Halloweenactiviteiten in de stad en met het Thrillerfestival.

De Najaarskermis is te vinden op het Evenemententerrein aan de Van der Hagenstraat, naast SilverDome. Jong en oud kan genieten van uitdagende, leuke en spannende attracties. De hele week kan er naar hartenlust worden gevlogen, geroetsjt, gedraaid, gegraaid en geschoten. Uiteraard ontbreken de diverse eetkramen niet en worden verschillende Halloweenactiviteiten georganiseerd. De kermis is dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur.

20 t/m 28 oktober

mystiqueMystique

In de week van 20 t/m 28 oktober brengen de leerlingen van het Picasso Lyceum 5 keer de voorstelling “Mystique”- moord in de maffia.

Chicago, 1927. De “roaring twenties” zijn in volle gang. Mode, nachtclubs, jazz, de drooglegging en misdaad zijn aan de orde van de dag. Tegen deze achtergrond speelt de bloedstollende thriller “Mystique”- moord in de maffia. Gebaseerd op de gangsterverhalen van weleer.

In deze thriller is niets wat het lijkt, gunt niemand elkaar het licht in de ogen en valt er meer dan één dode….Als de ontknoping volgt weten we één ding zeker….vertrouw niemand….

Locatie Picasso Lyceum
Aanvang 20:00
Prijs € 7,50, kaarten bestellen via: www.greg-baud.nl/index.php/gb-tickets/574/mystique-moord-in-de-maffia-detail.html

vrijdag 27 oktober

Spooky Lab on Tour

lab on tourDoe jij mee met de Trick or Treat 4 Kids die het Stadshart organiseert tijdens het Thrillerfestival? En wil jij iedereen de stuipen op het lijf jagen? Deze vrijdagmiddag kun je samen met de Labfreaks van het CKC Digital Art Lab een spookachtig mooie lampion maken. Kan je daarna in één keer door naar het Stadshart.

Locatie: Hoofdbibliotheek, 5e verdieping
Aanvang 15.30 – 16.30 uur
Prijs € 2,- voor materiaal

vrijdag 27 oktober

tricktreatTrick or Treat 4 Kids in Stadshart

In de vooravond van de Halloween Walk zal in het Stadshart wederom de Trick or Treat 4 Kids plaatsvinden. Kinderen binnen de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar kunnen van 16:30 tot 18:30 uur aan de hand van een Halloween checklist-card allerlei winkels bezoeken, waar zij iets lekkers krijgen. Als de card volledig is afgevinkt, kunnen de kinderen even lekker bijkomen en worden ze getrakteerd op een verrassing bij McDonalds en Bram Ladage.

Inschrijving voor de card is al vol.

In de Stadshart Passage is van 16.00 – 19.00 uur een schminkstand te vinden, waar de jeugd zich kan laten omdopen tot griezelfiguur.

vrijdag 27 oktober

Halloween Walk in het Stadshart!

stadshart halloween

Geen parade dit jaar op Halloween, maar een actieve Halloween Walk waarbij jij als toeschouwer actief mee doet! Het blijft een evenement voor mummies, vampieren, heksen, enge clowns, zombies, creepy demonen, frankensteins, monsters en nog véél meer angstaanjagende figuren. Het publiek kan zelf langs alle attracties lopen, zoals theater acts, verschillende podia, dansshows, escaperooms en honderden acteurs.

Het Stilte park in het Stadshart, bij de Warande, wordt deze avond het Halloween Haunted Park, een echte spooktocht van maar liefst 2 kilometer lang.

De Halloween Walk start om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur op de Markt met de lasershow.

Leeftijdadvies: vanaf 12 jaar.

vrijdag 27 oktober

 Halloween Home awards

home awards De Halloween Home Awards jury zal de mooiste versierde huizen in Zoetermeer nomineren. Genomineerde huizen worden bezocht door een jury op 25 oktober in de avond. De winnaar wordt tijdens de Halloween Walk op vrijdagavond 27 oktober  21.00 uur op het Promenadeplein bekend gemaakt.

vrijdag 27 oktober

MAX Thriller Lasershow

De Halloween Walk wordt om 21.30 uur afgesloten door de MAX Thriller Lasershow op de Markt. De show wordt voorafgegaan door een optreden van zanger Ben Cramer, eveneens aangeboden door Omroep MAX.

vrijdag 27
oktober

Halloween speurtocht en schminken

Voordat de Halloween trick or treat begint (18:00) kunnen verklede kinderen t/m 12 jaar deelnemen aan de speurtocht.

De start van de speurtocht is bij Dorpsstraat 115P ( op het plein bij O.a. @Silvester de kinderboekenwinkel en @fidgetyfit) Alle kinderen die de ingevulde speurtocht inleveren mogen een klein cadeautje uit de grabbelton halen en maken kans op 1 van de 3 hoofdprijzen.
Om tijdens de speurtocht en trick or treat nog meer in de Halloween sfeer te komen kunnen de kinderen zich laten schminken. Dit kan ook bij Dorpsstraat 115P

Deelname aan de speurtocht en schminken is gratis.

Facebook: Halloween trick or treat

vrijdag 27
oktober

 D3D3434Halloween trick or treat

Ook dit jaar zullen een groot aantal ondernemers uit de Dorpsstraat weer meedoen met de Halloween trick or treat. Tussen 18:00 en 20:00 uur kunnen verkleden kinderen t/m 12 jaar bij de deelnemende winkels langs om een “treat” te halen.

27 en 28 oktober

halloween afterpartyDansen & griezelen in The Old Pal

Na afloop van de Halloween Walk begint rond 22:30uur het Halloween Thrillerweekend in The Old Pal. Vrijdag- en zaterdagavond gaat de DJ angstaanjagend lekker draaien en zal hij zorgen voor twee avondjes lekker dansen & griezelen in een huiveringwekkend decor. Vrijdag feest vanaf 22.30 uur (na de Walk en Lasershow), op zaterdag begint het feest eveneens om 22.30 uur.

Met Halloween is er ook een speciaal scary Halloween menu. Net als afgelopen jaren zullen veel mensen verkleed komen. Trek jij de engste outfit van de avond aan?! (niet verplicht).

zaterdag 28 oktober

Halloween shopping day

Voor het vierde achtereenvolgende jaar kunnen Zoetermeerse griezelliefhebbers tijdens het Halloween Weekend een speciale shopping day beleven.

Stadshart Zoetermeer organiseert namelijk op zaterdag 28 oktober 2017 de Halloween Shopping Day! Start programma : van 10.00 tot 17.00 uur winkels open vanaf 09.30 uur .

Leeftijd advies: alle leeftijden.

Bekijk de vele Halloween etalages, het Halloween winkelpersoneel, de Halloween acteurs, de diverse verrassingsoptredens en geniet van de scary discounts

zaterdag 28 oktober

Halloween DogParade in de Dorpsstraat

Op zaterdag 28 oktober organiseert ’t Dierenparadijs in samenwerking met Proplan, de tweede editie van de Halloween DogParade in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Tijdens deze parade verschijnen hond én baasje verkleed in Halloweencostuum op de catwalk en laten zien wie er het mooiste en origineelst verkleed is.

Er zijn prijzen te winnen in 3 categorieën;

De mooiste combinatie hond/baasje tot 12 jaar.
De mooiste combinatie hond/baasje vanaf 12 jaar.
De meest bijzondere combinatie rondom het thema Halloween.

Alle deelnemers ontvangen een goodybag.

De deelnemende hond moet het leuk vinden, zich normaal kunnen bewegen en geen hinder ondervinden van het kostuum.
Aanmelden kan tot en met 25 oktober 2017 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of in de winkel aan de Dorpsstraat 136.

aanvang 14:00
prijsuitreiking Halloween Dogparade 15:30

zaterdag 28 oktober

Buurt Halloween in Seghwaert

buurt halloween seghwaertZaterdag 28 oktober trekken grote en kleine griezels tijdens alweer de zesde editie van Buurt Halloween Seghwaert weer langs de deuren voor trick or treat. Vanaf 19:00 tot 21:00 zullen ze aanbellen bij de huizen die de inmiddels bekende pompoen duidelijk zichtbaar op hun raam of deur hebben hangen, zodat duidelijk is dat de bewoners meedoen.

Deze straten doen mee:

Parkdreef even nummers 200 tm 280
Parkdreef oneven nummers 23 tm 157
Weteringdreef even nummers 2 tm 88
Ligusterpark even nummers
Hulstpark, Brempark, Clematispark en Azaleapark

Dit jaar zal er behalve een prijs voor het mooiste huis ook een prijsje zijn voor de mooiste, liefste, leukste etc griezels. In de leeftijds categorie 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10 -12 jaar. De jury loopt die avond rond en maakt foto’s.

Voor de ouders van de mini monsters…..het is halloween en het kan best spannend zijn voor kleine monsters, ondanks dat iedereen er rekening mee houdt dat er ook kleine kinderen mee doen.
Voor een ieder die mee wil doen….de clown van IT of andere horror clowns zijn NIET welkom ( ook niet als verkleed-kleding )

zaterdag 28 oktober

Meer dan een spannend verhaal

spannend verhaalEen knuffel, een zoen op mijn voorhoofd en weg was mijn vader. Hij stapte met een vreemde de deur uit en liet mij en mijn moeder alleen. De volgende ochtend stond de man weer bij ons voor de deur. Hij had alleen de bergschoenen van mijn vader bij zich. “Het spijt me mevrouw, er is iets mis gegaan. Ik denk niet dat hij het heeft gered”.

Sahand Sahebdivani vluchtte als kleuter samen met zijn familie uit Iran. De tocht ging dwars door de bergen en eindigde in Amsterdam. De kleine jongen van toen is uitgegroeid tot een internationaal veel gevraagd meesterverteller en muzikant. Hij vermengt persoonlijke verhalen met oude Perzische verhalen tot een meeslepend avontuur door betoverende werelden waar niets is wat het lijkt….. Verhalen van vriendschap en verraad, verlies en hoop. Maar vooral ook heel veel humor. Een echte thriller, meer dan een spannend verhaal……

Locatie CKC & partners, Theaterzaal
Aanvang 19:45
Prijs € 10,-

zaterdag 28 oktober

Sweeney Todd in Stadstheater 


Sweeney Todd is een theatrale traktatie waarbij horror en humor hand in hand gaan. Bezoekers over de hele wereld werden al in vervoering gebracht en na een uiterst succesvolle serie in Amsterdam, kon een landelijke tournee niet uitblijven.

Het verhaal gaat over de opmerkelijke samenwerking tussen een barbier en zijn buurvrouw: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. Sweeney Todd komt met een topcast van twaalf acteurs én een live band nu ook naar het Stadstheater.

Aanvang 20:15 uur
Prijs € 36,-

zaterdag 28 oktober

Halloween Horror Show 2017


Horrorliefhebbers opgelet: in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober kan je bij Kinepolis Zoetermeer genieten van de Halloween Horror Show. Tijdens de nachtelijke horrormarathon ontdek je vier huiveringwekkende nieuwe horrorfilms, waaronder de gloednieuwe Saw-film: Jigsaw! De Horror Show start om 22 uur.

Toegang is 16+, kaarten € 24,50 p.p., te bestellen via Kinepolis

28 en 29 oktober

Schermafdruk 2017 10 23 16.57.23Halloween bij Dekker Zoetermeer

In het weekend van Halloween is er natuurlijk de mogelijkheid om uitdagend te genieten in de vier bloedstollende escape rooms van Dekker Zoetermeer. De kamers kennen vele raadsels, geheimen en verrassingen. Red jouw team het om binnen één uur te ontsnappen? Speciaal voor dit weekend worden jij en je team ontvangen door de 'Dusk-Man', die jullie vervolgens het verhaal laat binnentreden...
Voor meer info en/of reserveren: escapeworld.nl/nl/zoetermeer 

zondag 29 oktober

Filmposter van Dummie de Mummie en de Tombe van AchnetoetKids Halloween in Kinepolis

Deze zondagmiddag wordt het griezelig leuk voor de kids in Bioscoop Kinepolis. Daar kan de jeugd terecht voor een speciale Kids Halloween middag!

Vanaf 12.30 uur is de inloop en krijgen de bezoekertjes een welkomstdrankje aangeboden. Vervolgens wordt er geschminkt, mag meegedaan worden aan spelletjes of gezellig gekleurd in de kleurhoek.

Om 13.30 uur start de film. En daarbij kan gekozen worden uit één van deze drie kinderfilms:

Kapitein Onderbroek
De Kleine Vampier
Dummie de Mummie

Prijs € 8,50 p.p. te bestellen via Kinepolis

Dinsdag 31 oktober halloween stromen

Halloween Horror Story bij Samen in de Stromen

Buurtforum Samen in de Stromen presenteert op dinsdag 31 oktober een speciale Halloween avond. Durf jij het aan?

De avond wordt gehouden aan de Zambezistroom van 19.00 tot 21.00 uur

-advertenties-

-goede doel-