In Zoetermeer worden op verschillende plaatsen Halloween evenementen en activiteiten gehouden. Wij zetten deze voor jou op een rij in onze speciale Halloween agenda. 

Halloween 2018


Gepubliceerde berichten tijdens Halloween 2018


griezels-en-fun-op-halloweenkermis

halloween-home-awards

 

  

De agenda 2018

20 tot en met 28 oktober

Griezels en fun op Halloweenkermis

clown 1Tijdens de herfstvakantie – van 20 tot en met 28 oktober – kan Zoetermeer weer flink genieten van de kermis. Net als vorig jaar zal de kermis in het teken staan van Halloween. Gedurende de week vinden er allerlei activiteiten plaats rond het thema Halloween voor jong en oud.

De Floravontuur Halloweenkermis zal staan op het Evenemententerrein aan de Van der Hagenstraat, direct naast de SilverDome. Jong en oud kunnen genieten van uitdagende, leuke en spannende attracties. De hele week kan er naar hartenlust worden gevlogen, geroetsjt, gedraaid, gegraaid en geschoten. Uiteraard ontbreken de diverse eetkramen niet en er worden natuurlijk verschillende activiteiten georganiseerd.

Op de zaterdag avonden (20 en 27 oktober) is het griezelen tijdens de spectaculaire Fright Nights. Op de zondagen is het tot 18:00 uur eurodag. Op woensdag 24 oktober is het familiedag en geldt de actie 3=2 betalen (tot 18:00 uur) en kunnen de kinderen geschminkt worden.
Terug van weggeweest deze editie; de prikkelarme kermis. Op maandag 22 oktober tussen 14:00 – 16:00 uur gaan geluid- rook-, en lichteffecten zachter en/of helemaal uit én gaan attracties langzamer (indien mogelijk), om ook bezoekers met o.a. ADHD, epilepsie en autisme van de kermis te laten genieten

22 tot en met 28 oktober

Thema Halloween op Speelboerderij

Spoken, heksen, spinnen en vleermuizen: om bang van te worden. Het is herfstvakantie en dat betekent lekker spelen, sporten en griezelige dingen doen. Dit kan nergens beter dan op speelboerderij Het Buitenbeest met het thema Halloween.

Kom ook als je durft! Knutselliefhebbers kunnen in het activiteitencentrum aanschuiven aan de grote knutseltafels. Beginnend op maandag 22 oktober tot en met zondag 28 oktober zullen er elke dag nieuwe activiteiten te beleven zijn. Van vleermuizen maken tot heksenbrood bakken en van griezelbloempot knutselen tot spinnen maken. Op het buitenterrein kun je heerlijk spelen op de speeltoestellen, schommelen, glijden van de glijbaan, springen op het luchtkussen.

Donderdag 25 oktober

20151022 68173Happy Halloween bij Speelmeer!


Speelmeer is weer terug in sportcentrum De Veur in Rokkeveen. Spoken en geesten dwalen rond, gekriebel van spinnen en spinnenwebben, een geweldige theatershow en je ruikt de geur van griezelkoekjes: dit is ‘Happy Halloween bij Speelmeer!’
Het wordt een klein beetje spannend bij Speelmeer. Wil je misschien een slang zien? Een spin of een dikke pad? Kom dan ook als je durft en beleef een superdag! En kom je verkleed naar Speelmeer, dan ligt er bij de kassa een spannend lekkere verrassing voor voor je klaar. Natuurlijk kun je ook voetballen, een workshop volgen of lekker zwemmen.

vrijdag 26 oktober

tricktreatTrick or Treat 4 Kids in Stadshart

In de vooravond van de Halloween Walk zal er in het Stadshart een Trick or Treat 4 Kids plaatsvinden.    Kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen, zij moeten zich wel van tevoren inschrijven bij: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-stadshart-trick-or-treat-2018-49523841142

Op dit moment is de inschrijving vol, maar kunnen kinderen wel op een wachtlijst geplaatst worden.

Aan de hand van een Halloween checklist-card kunnen de kinderen allerlei winkels bezoeken in het Stadshart alwaar ze een lekkernij krijgen.  Als de card volledig afgevinkt is kunnen de kinderen bijkomen van Trick or Treat en worden ze getrakteerd op een drankje en een kleine versnapering. 

Vrijdag 26 oktober (koopavond), 16.30 - 18.30 uur

vrijdag 26 oktober 

halloween kids discoKids Halloween Disco 

Vandaag is de grote dag, het Halloween feest kan eindelijk beginnen. De laatste Halloween slingers worden opgehangen en de kinderen zijn er klaar voor. Enthousiaste Presentator Rik en zijn assistente presenteren de ik hou van Halloween quiz en natuurlijk de kidsdisco. Kom jij ook?  De Halloween Kidsdisco is van 16.30 uur t/m 18.30 uur op het Promenadeplein.

Voorafgaand aan de Trick or Treat en Halloweendisco kunnen kinderen geschminkt worden op vertoon van de Stadshart klantenkaart bij de schminkstand in De Passage van het Stadshart. 

vrijdag 26 oktober

Halloween Walk in het Stadshart!

stadshart halloween

De Halloween walk is inmiddels niet meer weg te denken uit het Stadshart van Zoetermeer! Het blijft een evenement voor mummies, vampieren, heksen, zombies, creepy demonen, frankensteins, monsters en nog véél meer angstaanjagende figuren!.. Het wordt dit jaar de meest krankzinnige Halloween Walk ooit!

De Halloween Walk bestaat uit diverse scare zones en theater opvoeringen.

De Halloween Walk zal vanaf 19.00 uur aanvangen in het Stadshart.

Leeftijdadvies: vanaf 12 jaar.

vrijdag 26 oktober

halloween lasershowThriller Lasershow

Dit jaar zal er wederom direct na afloop van de Halloween Walk op de Markt en Dobbeplas van Zoetermeer een spectaculaire lasershow plaatsvinden. Deze show is de start van het Nederlands Thrillerfestival en de eindshow van de Halloween Walk. Het programma start om 21.30 uur en de show om 21:45 uur. Deze lasershow wordt mogelijk gemaakt door Stichting Nederlands Thrillerfestival.

Advies leeftijd vanaf 12 jaar.De Markt is open vanaf 19:00 uur. 

vrijdag 26
oktober

Halloween speurtocht en schminken

Voordat  de trick or treat in de Dorpsstraat begint kunnen kinderen t/m 12 jaar mee doen aan een speurtocht. Dit kan tussen 16:00 en 17.30 uur. De start van de speurtocht is bij ‘t Dierenparadijs, Dorpsstraat 136, hier kan je het antwoord van de speurtocht ook weer inleveren.
Uit alle goede antwoorden worden zaterdag 3 winnaars bekend gemaakt.

Aansluitend aan de speurtocht kan er meegedaan worden aan trick or treat.

vrijdag 26
oktober

 D3D3434Halloween trick or treat Dorpsstraat

Ook dit jaar zullen een groot aantal ondernemers uit de Dorpsstraat weer meedoen met de Halloween trick or treat. Tussen 18:00 en 20:00 uur kunnen verklede kinderen t/m 12 jaar bij de deelnemende winkels langs om een “treat” te halen.

Vrijdag 26 oktober

Halloweenfeest op speelboerderij Het Buitenbeest


Speelboerderij Het Buitenbeest opent haar poorten voor het griezeligste feest van het jaar: ‘Halloween’. Op vrijdagavond 26 oktober tussen 19.00 en 21.30 uur is de speelboerderij omgetoverd tot het domein van heksen, spoken, vleermuizen en anders griezelige figuren. Kom griezelen en genieten.

Griezels nemen namelijk het heft in handen en organiseren allemaal enge en minder enge activiteiten. Kom naar de griezelkermis met gruwel grabbel en spookgooien, hol een pompoen uit. Laat je toekomst voorspellen bij de waarzegster. Doe mee met spook- en griezelspelletjes. 

Toegang is €3,-, ook voor begeleiders.

zaterdag 27 oktober

halloween shopping stadshartHalloween shopping day

Zoetermeerse griezelliefhebbers beleven tijdens het Halloween Weekend een speciale shopping day.

Start programma : van 10.00 tot 17.00 uur winkels open vanaf 09.30 uur .

Leeftijd advies: alle leeftijden.

Bekijk de vele Halloween etalages, het Halloween winkelpersoneel, de Halloween acteurs, het Rad van Halloween en geniet van de scary discounts

zaterdag 27 oktober

halloween kinepolisHalloween Horrornight in Kinepolis

Wie durft?! Horrorfans kunnen hun hart ophalen tijdens de Kinepolis Horror Night! Een angstaanjagende sfeer en een huiveringwekkende film. Mogelijke bijwerkingen van een Horror Night zijn kippenvel, ongecontroleerd schreeuwen, extreme transpiratie, misselijkheid en een adrenaline rush.

Deze Halloween draaien in de bioscoop de films Halloween Horror Show en Hellfest.

 woensdag 31 oktober

 Halloween Home awards

home awards

Zoetermeerders decoreren hun huis in een Halloween thema en maken kans op de Halloween Home awards als ze een foto of video van hun griezelig versierde huis opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Genomineerde huizen worden bezocht door een jury op 31 oktober in de avond, waarna de uitreiking zal plaats vinden bij Club Spetters in het Stadshart.

   

 

-advertenties-

-goede doel-