SHC 1024x534De Showing Hearts Club is een initiatief van kerkelijk werker Jeanette Vos en ouderling gemeenteopbouw Anton van Dijken. Showing Hearts houdt bijeenkomsten in de kerk, waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en op ontspannen wijze in gesprek raken over geloof, zingeving en hun eigen leven.

Jeanette Vos en Anton van Dijken zijn beide actief binnen de Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer-Noord (PWZN). Jeanette: “Showing Hearts is bedoeld voor mensen die zich minder goed thuis voelen bij de traditionele vormen van de kerk. Deze groep, die meestal wel christelijk is opgevoed, is vaak spiritueel zoekend. Het zijn vaak mensen die zoeken naar rust, ontspanning en bezinning in een wereld waarin alles te snel lijkt te gaan. Deze groep willen we graag de ruimte geven tijdens een aantal speciale bijeenkomsten op zondagmiddag. Je zou het een middag relaxen in de kerk, kunnen noemen.”


Het centrale thema tijdens dit eerste seizoen is ‘Vrijheid’, ingegeven door de viering van 75 jaar bevrijding in heel Nederland. De bijeenkomsten vinden plaats in de Zoetermeerse Ichthuskerk (Parkdreef 258, Zoetermeer) en beginnen om 13:30. Voor 2019 staan bijeenkomsten gepland op de zondagen 27 oktober, 17 november en 8 december.


Anton: “Tijdens de bijeenkomsten kijken we naar verschillende aspecten van vrijheid en maken we gebruik van bekende films, TV-series, boeken, muziek en prikkelende thema’s om met deelnemers in gesprek te komen over zingeving en geloof en de betekenis van vrijheid in hun eigen leven. Ook haken we aan bij actualiteit en speciale gelegenheden. Zo besteden we bijvoorbeeld aandacht aan Serious Request, Internationale Vrouwendag en ‘de maand van de liefde’ maar staan we ook stil bij Holocaust Memorial Day. Ook de liefhebbers van TV-series als ‘A Place To Call Home’, ‘Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen’ en ‘Flikken Rotterdam’ komen aan hun trekken.”

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor bezoekers is er een speciale Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/OpenIchthus/

-advertenties-

-goede doel-