IMG 4008

Glenn Frieser is tijdens de Teken en schilderlessen bij Piëzo centrum Meerzicht de uitdaging aangegaan om een portretschilderij van sociaal cultureel werker Anouk Logtenberg te maken.

"Het was geen makkelijke uitdaging", vertelt Glenn vol trots. Hij zag vooral op tegen het hoedje en de achtergrond toen hij de foto van Anouk voor het eerst in handen kreeg. Glenn Frieser, bijna 65 jaar, getrouwd, vader en inmiddels kersverse opa, was zich nooit bewust van zijn schilderstalent. Hij werkte 22 jaar bij de luchtmacht en nam sinds mei 2016 deel aan de teken en schilderlessen bij Piëzo centrum Meerzicht. Na een creatieve zoektocht met verschillende materialen en technieken kwam de interesse voor schilderen door een boek van Vincent van Gogh, wat hem enorm inspireerde. Glenn bleek een natuurtalent met een kijk van een spiegelreflexcamera, vertaald met kwast en verf op doek. 


Na diverse schilderijen zoals landschappen, bloemen, portretten in kleur maar ook in zwart/wit, zocht Glenn een nieuwe uitdaging en zo ontstond het idee om Anouk Logtenberg te schilderen. Anouk is sinds mei 2017 werkzaam bij Piëzo als sociaal cultureel werker in Meerzicht. Ze voelde zich zeer vereerd dat ze zo realistisch is vereeuwigd op doek. Door het contact dat ontstond tijdens het schilderen van het portret, ontdekten Anouk en Glenn dat ze samen veel meer raakvlakken hebben dan alleen Piëzo en schilderen. Beiden hebben een Indische achtergrond, zijn creatief en ook Anouk heeft bij de luchtmacht gewerkt, maar miste het echte contact tussen de mensen en met de mensen wat ze wel heeft gevonden bij Piëzo. 

 

Foto en tekst Marja de Laaf

-advertenties-

-goede doel-