Uitreiking Vignet Gezonde schoolDe school van IKC Stella Nova in wijk Driemanspolder heeft het Vignet Gezonde School behaald voor het thema Voeding. De kinderopvang had al een beleid op gezonde voeding, de school heeft dit nu ook.


IKC Stella Nova is trots op dit resultaat en heeft dit gevierd op woensdag 11 september in aanwezigheid van wethouder Ingeborg ter Laak. Het team van IKC Stella Nova, de ouders en de leerlingen vinden gezonde voeding heel belangrijk. Immers, gezonde voeding zorgt voor energie om te leren, te spelen en te ontwikkelen.


Een Gezond IKC is natuurlijk ook een rookvrij IKC. Het gebied rondom het gebouw wordt een rookvrij gebied. Er wordt door de gemeente Zoetermeer een bord voor op het schoolplein aangeboden met daarop de tekst: ‘Dit gebied is rookvrij’.


Een landelijk erkende Gezond IKC voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. IKC Stella Nova vindt een gezonde omgeving heel belangrijk en gezond eten en drinken past hierin. De leerlingen krijgen bijvoorbeeld lessen over voeding met de programma’s ‘Smaaklessen’ en ‘Ik eet het beter’. De leerlingen nemen 4 keer per week fruit of groente als tussendoortje mee naar school en traktaties zijn zoveel mogelijk gezond.

-advertenties-

-goede doel-